FC Zaandam minst gelukkige in duel met ZOB

Vandaag een inhaalronde voor FC Zaandam aangezien de wedstrijd van 19 januari afgekeurd werd. ZOB versloeg vorige week, in de jubileumweek vanwege het 100 jarige bestaan van OSV, tegen een samengesteld team van OSV die slechts 4 selectiespelers beschikbaar hadden, moeizaam met 3-1. FC Zaandam coach Miel Mans miste vorige week letterlijk een grote mogelijkheid om AMVJ in eigen huis pijn te doen.
De Beemsterlingen van ZOB konden vandaag bij winst zowaar de 2e periodetitel winnen. De bezoekers draaien nog mee om het kampioenschap, staan op de 2e plek met slechts 3 punten achterstand op koploper vv Monnickendam.
Het 1e wapenfeit van de wedstrijd kwam op naam van ZOB dat in de beging fase van de wedstrijd het heft in handen nam een goed schot van afstand werd gestopt door Zaandam goalie Sem Bolt. Oud speler van de thuisclub, Jerrold van den Eeckhout kon het hele veld bestrijken en een perfecte voorzet afleveren op zijn teamgenoot die uit de draai de bal op de lat schoot. De in het oranje gestoken scheidsrechter constateerde tevens dat de bal niet over de lijn was gegaan.
ZOB kroop in de 13e minuut door het oog van de naald, enorm geklungel in de achterhoede van ZOB ging daaraan vooraf. Erkan Guzhan kon hierdoor Serdar Öztürk alleen voor de keeper zetten, het stiftje van Özturk werd door de boomlange keeper van ZOB gestopt ten koste van een corner. Ook deze corner leverde gevaar op maar wederom Özturk kopte de bal naast het doel. ZOB bleef sterker en ook loeren op een doelpunt. Uit een corner in de 21e minuut was het Bodhi Smis die de bal licht toucheerde maar net voldoende om de spits vrijstaand bij de 2e paal te bereiken. Via het lichaam van Sem Bolt ging de ingekopte bal erin. Weliswaar zeer gelukkig maar de gewenste voorsprong van 0-1 was er voor ZOB. FC Zaandam stopte ontzettend veel energie in de wedstrijd en knokte voor elke meter. Beide ploegen gingen de rust in met een 0-1 tussenstand.
Na de thee leunden de bezoekers iets meer op de counter en het was FC Zaandam dat er weer enorm veel werklust tegenover kon stellen. Keer op keer ontbrak het aan geluk bij de thuisclub. Echter bleven de counters van ZOB niet ongevaarlijk. Zo ook in de 57e minuut waar er een overtal situatie ontstond met veel ZOB spelers op de helft van FC Zaandam maar kilometervreter Lars van Vliet kon hier redding brengen. Een minuut later was het wederom Erkan aan de basis van een goede aanval en een schot uit de draai van Serdar Özturk die rakelings over over werd geschoten. Eigenlijk was het wachten om dat ene momentje van verzwakking in de defensie van ZOB dat al vroeg in de wedstrijd een aantal gele kaarten ontving. Lucas Wijkstra werd in de 65e minuut vervangen voor Jesse Kramer. Achterin stonden Bodhi Smis, Lars van Vliet en Danny Boelhouder hun mannetje achterin waardoor aanvoerder Iwan Axwijk doorschoof om het middenveld te versterken. De ploeg van coach Mans nam een risico tegen de behendige voorhoedespelers van ZOB maar FC Zaandam moest risico nemen voor de gelijkmaker.
In het Zaanse kwartiertje was het Jesse Kramer,na een voorzet van Erkan Guzhan, die de bal kon inkoppen maar deze slechts schampte. Gezien het spelbeeld leek een gelijkmaker absoluut niet verrassend. Er werd bij FC Zaandam gewisseld waardoor Erkan Malcoc en Said Menawari het veld in kwamen voor Luuk Steenkamp en Elias Clement om de gelijkmaker te forceren.
Het slotoffensief van FC Zaandam leverde ook daarna geen punt op. ZOB werd door de nipte zege periodekampioen en ook door het verlies van Monnickendam kwam het op slechts 3 punten achterstand van koploper vv Monnickendam.
Volgende week ontvangen de Zaandammers Jong Holland uit Alkmaar en is een overwinning noodzakelijk.
zaterdag 2-3-2019 FC Zaandam-ZOB 0-1
Opstelling FC Zaandam:
S. Bolt. L. van Vliet. I. Axwijk. B. Smis. D. Boelhouder. Z. Hartgens. L. Steenkamp. (90e minuut E. Mlacoc.) E. Clement. 81e minuut S. Menawari. E. Guzhan. S. Öztürk. L. Wijkstra.(65e minuut J. Kramer)
Wissels: J. Land.E. Malkoc. J. Kramer. S. Menawari
Van onze verslaggever; foto C.Kramer

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl