Onrust bij zvv Zaanlandia, Juan Fernando Coto komt terug op besluit

Vorige maand kondigde zvv Zaanlandia aan Juan Fernandez Coto als nieuwe hoofdtrainer te kunnen presenteren maar naar nu blijkt is de vijftigjarige Zaandammer terug gekomen op zijn besluit. Het prinicpeakkoord is niet omgezet in een contract.
Binnen de spelersgroep was er commotie en meerdere spelers gaven aan te willen stoppen en over te stappen naar clubs waar de faciliteiten en tegenprestaties voor de spelers beter zijn. Coto hoorde die geluiden en sprak hierover met de spelers en gaf aan tijdens de gesprekken over zijn contract hier niets van te hebben vernomen. De trainer vond dit een vervelende situatie en besloot niet met zvv Zaanlandia verder in zee te willen. Bestuurslid Jan Stange gaf aan dat dit besluit vanuit de vereniging werd gerespecteerd.
Naar nu blijkt is Coto mogelijk in gesprek geweest met Fortuna Wormerveer dat nog geen opvolger heeft gevonden voor de vertrekkende trainer Martin de Groot. Bij zvv Zaanlandia zitten ze erg met de situatie in de maag en proberen momenteel nog iets te kunnen bieden voor de spelers. Echter kan het zijn dat er meer aan de hand is binnen de eerder al geplaagde club. Hoe het met de financiële huishouding is dat is de grote vraag. Het ledenaantal is flink in aantal afgenomen maar het bestuur van de club blijkt strijdlustig.
Of Juan Fernandez Coto binnenkort als nieuwe Fortuna W trainer zal worden gepresenteerd is de vraag want zowel Coto als Fortuna W hebben hierover nog niets losgelaten.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl