Derby op AFAS Trainingscomplex Zaanstad tussen Jong AZ en FC Volendam

ZAANSTAD- Jong AZ begint maandag met een thuiswedstrijd tegen FC Volendam aan een reeks van drie derby’s op rij. De ploeg van trainers Koen Stam en Michel Vonk treft de Palingboeren op het AFAS Trainingscomplex. De aftrap is om 20:00 uur.
De Alkmaarse beloften boekten vorige week op overtuigende wijze de derde overwinning van het nog prille kalenderjaar. Helmond Sport werd in het SolarUnie Stadion met 1-3 geklopt. Grote uitblinker was Tijjani Reijnders. Hij scoorde drie keer en werd door VI verkozen tot Speler van de Week in de Keuken Kampioen Divisie. In het Elftal van de Week was ook plaats voor Jeremy Helmer.
Wijdbroeken
FC Volendam begon matig aan het seizoen, maar begon te draaien na een trainerswissel in oktober. Onder leiding van Hans de Koning werden de onderste regionen verlaten. Nu staan de Wijdbroeken twaalfde, is het linkerrijtje in het vizier en plaatsing voor de nacompetitie nog allerminst uit zicht. In 2019 verloor Volendam pas één keer.
De Koning
De Koning was tussen 1978 en 1988 doelman van AZ, waarmee hij landskampioen werd en drie keer de beker won. Na tien jaar vertrok Hansie the King naar FC Twente, waar op dat moment Theo Vonk (de vader van Jong AZ-trainer Michel Vonk) coach was. Na zijn actieve carrière keerde De Koning in Alkmaar terug als keeperstrainer.
Onbeslist
Eind augustus eindigde de derby in het Kras Stadion onbeslist. Teije ten Den opende op aangeven van voormalig AZ Jeugd-speler Robin Schouten al vroeg de score, waarna Ferdy Druijf in de slotfase de 1-1 eindstand op het scorebord bracht. Een paar weken eerder eindigde een oefenduel tussen de teams ook al in een gelijkspel: 3-3.
Drie derby’s op rij
Voor Jong AZ is het treffen met FC Volendam de eerste van drie Noord-Hollandse derby’s op rij. Op maandag 11 maart staat in Amsterdam de beloftenclash tegen Jong Ajax op het programma. Vier dagen later wacht Telstar in Velsen-Zuid.
Arbitraal kwartet
Het duel in Zaanstad staat onder leiding van Jannick van der Laan. De 23-jarige scheidsrechter uit Cuijk wordt langs de zijlijnen geassisteerd door Steven van der Vrande en Jordi Been. Martijn Vos is de vierde official.
Kaarten
Kaarten voor de derby kosten € 5 en zijn verkrijgbaar aan de poort van het AFAS Trainingscomplex. Maandag niet aanwezig in Zaanstad? Het duel is ook live te volgen via het Twitter-account van AZ en te zien op Kanaal 11 of 14 van FOX Sports.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl