Fortuna W maakt verschil pas vanaf elfmeterstip

De feiten vooraf; Voor zondag hoofdklasser Fortuna Wormerveer mocht de bekerwedstrijd tegen zaterdag derdeklasser Purmersteijn geen problemen opleveren. Dat leek zich aanvankelijk ook zo te ontwikkelen, maar toch waren pas de strafschoppen na een remise in de reguliere speeltijd doorslaggevend in het Wormerveerse voordeel. Voor dit bekerduel had trainer Martin de Groot een groot deel van zijn vaste selectie aangevuld met aanstormend talent. Beide doelmannen Bjorn van der Deure en Gennaro Liklikwatil werden vergezeld door de veldspelers Danyl Plasmeijer, Milan Klopper, Luuk Purvis, Revinio Morsen, Stefan Antelic, Yannick Klopper, Nick Snelders, Ferry Heijnis, Sander van de Poll, Kenjiro van der Laan, Jessey Kuiper, Dilsion Morsen en Margel Muzo.De bekerwedstrijd Purmersteijn – Fortuna startte keurig op tijd en al na twee minuten was het 0-1 door de jongste Fortunees binnen de lijnen Danyl Plasmeijer.
Purmersteijn trachtte daarna wel weerwerk te leveren, er vielen diverse gevaarlijk ogende uitbraken te noteren, maar echt bedreigend werd het voor routinier Bjorn van der Deure nooit.In de 42e minuut zorgt een mooie pass van Yannick Klopper op Luuk Purvis dat uiteindelijk Sander van de Poll beheerst de 0-2 kon scoren. Dat betekende tevens ruststand. In het tweede bedrijf is het na bijna tien minuten spelen Purmersteijn dat scoort. De 1-2 ontstaat via penalty. De overtreding op Kevin Hijlkema was daar de aanleiding voor. De speler zelf zette zich vervolgens vol overtuiging achter de bal en wist de Fortuna goalie te passeren.
Ruim in blessuretijd (95e minuut) scoorde Purmersteijn dan toch nog de gelijkmaker. Net als eerder was het Kevin Hijlkema die attent was. Hij maakte met een lob de 2-2. Vlak hierna floot de referee voor het einde en moesten strafschoppen de beslissing brengen.Fortuna opende de zenuwslopende serie. Milan Klopper scoorde meteen 0-1. Purmersteijn scoorde via Dick Bos, vorig seizoen nog Fortunees, ook.Vervolgens is het Danyl Plasmeijer die scoort. Bjorn van der Deure stopt vervolgens de P-strafschop Donny Gerver. Ook Sander van de Poll scoort waar Purmersteijn via Ricardo Stam andermaal mist weer. Dit wederom een redding van Bjorn van der Deure. Als Jessey Kuijper de vierde treffer scoort is Fortuna W de verwachte winnaar en plaatst zich voor de achtste bekerfinale. De trekking daarvoor op 6 maart plaatshebben.
Hieronder de uitslagen van de 4e ronde districtsbeker;
19/02 HBC * – AFC (zat) 2-1
26/02 SVL * – Zwaluwen’30 2-1
26/02 De Bilt * – Waterwijk 2-0
26/02 FC Almere – DHSC * 3-4
27/02 Hoofddorp * – Maarssen 4-3
27/02 Velsen * – Scherpenzeel 3-1
27/02 Grasshoppers * – Altius 2-0
27/02 Kolping Boys – Zuidvogels * 1-2
27/02 Hollandia T * – BOL 2-1
27/02 Purmersteijn (zat) – Fortuna Wormerveer * 2-2 F wns
28/02 Huizen – Limmen
28/02 Kampong – SDO
28/02 De Meern – Koninklijke HFC 2
28/02 JOS/Watergraafsmeer – Pancratius
28/02 SVA – DEM 2-2 ( SVA wint na penalties)
28/02 Purmersteijn (zon) – De Kennemers

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl