AZ-spelers aanwezig bij aftrap Rabo AZ Foodtour op zaanse basisscholen

AZ-spelers zijn aanwezig bij de aftrap van de Rabobank AZ Foodtour op 65 scholen
De AZ-selectie is dinsdagochtend 5 maart verdeeld over 65 basisscholen in Noord-Holland om de aftrap te doen van de Rabo AZ Foodtour. De Foodtour is een compleet interactief lesprogramma voor groepen 7/8 waarin voedsel en gezonde voeding centraal staat.
100 klassen op ontdekkingstocht.
Maar liefst 100 klassen duiken in thema’s als gezond eten, etiketten lezen en sportvoeding. In Zaandam doen Dynamica XL VSO en OBS In ’t Veld mee, in Krommenie basisschool Hoeksteen en OBS de Komeet, in Wormerveer OBS De Mei en OBS De Pionier, in Oostzaan OBS De Rietkraag en OBS Noorderschool en in Assendelft gaat OBS de Delta op ontdekkingstocht.
Gezond eten is belangrijk.
Elke les behandelt een actueel voedsel- of gezondheidsthema. Gezond eten is belangrijk voor profvoetballers, maar zeker ook voor kinderen. Met filmpjes van AZ-spelers, trainers en voedingsdeskundigen wordt de lesstof aan de klas voorgeschoteld. Vervolgens voeren de leerlingen de opdrachten uit, vastgelegd in vlogs, waarmee ze kans maken op een Foodclinic bij AZ.
Weet wat je eet
Dankzij GreenPort Noord-Holland Noord en LTO Noord kunnen klassen een teler in de buurt bezoeken. Hier leren ze dat er veel voedingsproducten die ze eten gewoon uit Noord-Holland komen. Marbel de Graaf-Montsma, bestuurslid van LTO Noord: “De agrarische sector is beeldbepalend in Noord-Holland. Met ruim 5000 agrarische bedrijven zijn wij een ‘proeftuin’ voor Nederland. Zo leuk dat we kinderen dit nu ook kunnen laten beleven”.
Unieke samenwerking
Vier Noord-Hollandse Rabobanken ontwikkelden de Rabo AZ Foodtour samen met AZ Alkmaar en Greenport Noord-Holland Noord. Begin dit jaar sloten de zes gemeenten van JOGG- regio Noord-Holland en GGD Hollands Noorden zich aan. En nu is LTO Noord ook aangesloten. “Deze samenwerking zorgt ervoor dat we het lesprogramma inhoudelijk nog sterker kunnen maken,” sluit Bob

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl