Trainer Houniet is realistisch over bekerkansen SVA

Deze week wordt er beker voetbal gespeeld. Zowel in het betaald voetbal als in de amateur competitie wordt er volgens het knock-out systeem gespeeld. SVA speelt voor het eerst sinds jaren in de 4e ronde districtsbeker en treft hierin het veel hoger uitkomende DEM uit Beverwijk. De Beverwijkers staan op een prima 2e plek in de hoofdklasse en kan volgend seizoen zou zomaar eens kunnen promoveren naar de 3e divisie landelijk. In de vorige ronde rekende SVA af met derdeklasser Elinkwijk.
De 24 jarige oefenmeester uit Assendelft is realistisch en schat de kans op een stunt niet zo groot in. Natuurlijk blijft het een wedstijd maar het zal een compleet andere wedstrijd worden dan de wedstrijd die wij afgelopen zondag in Oudkarspel speelden tegen derdeklasser en degradatie kandidaat DTS. Daar maakten wij het spel en konden we op de helft van de tegenstander spelen. Dat zal donderdag anders worden weet de jonge oefenmeester die tegenwoordig bij de KNVB werkzaam is bij de afdeling `voetbalontwikkeling`.
Joeri Houniet is dit seizoen voor het eerst hoofdtrainer maar heeft al enkele jaren ervaring in het trainersvak. Als kind van de club begon hij op 5 jarige leeftijd met voetballen bij SVA. Daar doorliep hij de hele jeugdafdeling om later vier seizoen in het eerste elftal te spelen. In het seizoen 2013/2014 behaalde SVA met hem het kampioenschap van de 4e klasse. Door een hardnekkige en slepende knieblessure die roet in het eten gooide werd al snel de beslissing genomen om verder iets in het voetbalvak te gaan doen in de vorm van het trainerschap. Voetballen gaat gelukkig nog wel en een enkele keer kunnen de mannen van SVA 4 nog wel eens een beroep op de hm doen. Houniet kent de club SVA door en door en heeft ook nog even in de keuken bij de buren van ADO`20 mogen kijken. Vorig seizoen trainde Houniet bij SVA de jo19 en een aantal jongens hebben net als hij de overstap naar de A selectie gemaakt.
Op dit moment volgt hij de cursus Trainer/Coach TC2 na de TC3 al op zak te hebben. Nog voor de zomer hoop ik deze cursus met goed gevolg afgerond te hebben aldus de ambitieuze trainer die met SVA zijn doelstelling iets heeft bijgesteld. Aanvankelijk was het hoofddoel om onszelf eerst maar eens te handhaven in de 3e klasse. Maar nu er wellicht nog een periodetitel gewonnen kan worden en het team eigenlijk door niemand is weggespeeld zijn de doelen ietswat gewijzigd. VIZ/Voetbal in Zaanstad houd de verrichtingen van SVA en de trainer nauwlettend in de gaten. De bekerwedstrijd van aankomende donderdag tussen SVA en DEM begint om 20;00 uur.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl