vv Assendelft overklast SVW`27 en pakt 2e periodetitel

vv Assendelft liet tegenstander SVW`27 in Heerhugowaard kansloos. Door dit resultaat is vv Assendelft winnaar van de tweede periode. Even leek een verrassing in de lucht te hangen, toen Maarten Rippens de thuisploeg al heel gauw aan de leiding hielp. Maar nog geen half uur later zat vv Assendelft op rozen toen het de achterstand had omgebogen tot een 1-3 voorsprong. Daar er na rust niet meer werd gescoord werd dit tevens de eindstand.
Assendelft ging overdonderend van start. Met flitsende aanvallen, die meestal werden ingeleid door de uitblinkende Jesse Schleeper, werd de SVW`27 verdediging onder grote druk gezet. De groen-zwarten gaven echter vooralsnog geen krimp en loerden op de counter. De eerste de beste aanval leverde voor SVW`27 meteen een doelpunt op, toen Maarten Rippens doelman Jorrit van Hoolwerf in de 11e minuut koelbloedig uitspeelde (1-0).
Even was het gedaan met de dadendrang van Assendelft. De vroege SVW`27 treffer zorgde bij de bezoekers uit Assendelft voor enige onrust. SVW`27 zette vervolgens een paar mooie aanvallen op, welke echter geen succes opleverden. Intussen herpakte vv Assendelft zich, en na een schitterende aanval, haalde Jesse Schleeper in de 17e minuut verwoestend uit (1-1). Hierna ging de wedstrijd even gelijk op, maar toen bleek al dat de groen-zwarten alle zeilen moest bijzetten om Robin Herle, Mark de Vries en vooral Jesse Schleeper in toom te houden.
Het tweede doelpunt van vv Assendelft kwam na een half uur. Robin Herle schoot zuiver, maar niet hard in. SVW`27 doelman Melvin Habets reageerde te laat, omdat diens uitzicht wellicht belemmerd werd het 1-2. Een minuut later hield de SVW`27-doelman zijn team nog op de been door Jesse Schleeper van het scoren af te houden, maar in de 33e minuut was er geen houden meer aan toen de bal na een schitterend afstandsschot van diezelfde Schleeper in de kruising vloog (1-3). SVW`27 kwam bijna terug in de race, maar na een uitstekende actie zag Leon Ayal de bal in de 37e minuut net voorlangs gaan.
De tweede helft werd voor vv Assendelft een formaliteit. Men nam wat gas terug en SVW`27 zag geen kans om echt gevaarlijk te worden. Zeker niet toen aanvoerder Tim Kramer met een rode kaart richting kleedkamer kon vertrekken, vanwege het onderuithalen van de doorgebroken Mark de Vries. Leon Ayal probeerde het nog enkele malen met acties vanaf rechts. Uit één van die acties kwam de bal in 78e minuut bij Koen Schouten, die hard inschoot. Doelman Jorrit van Hoolwerf tikte de bal met moeite over de lat. De hoekschop hierna zorgde wel voor grote verwarring in het strafschopgebied van Assendelft, maar gescoord werd er niet. De mannen van coach Alexander Geernaert mogen zich met recht winnen van de 2e periode noemen en zich aan het eind van de competitie melden voor het toetje.
Foto; Marijke Bosman

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl