Sporting Krommenie wint in slechte wedstrijd van Zeevogels.

Het publiek van beide kampen was er helemaal klaar voor, om onder het genot van een drankje en een stralend zonnetje een heerlijke zomerpot te gaan zien. De spelers van het jonge Sporting Krommenie en het nog jongere Zeevogels dachten daar echter anders over en beide teams grossierden in den beginne in inspiratieloos voetbal zonder idee en met veel fouten. In de 10e minuut brak Herman door van Zeevogels door over rechts, zijn voorzet werd door Jop Mirck met het hoofd slecht verwerkt waarna Groot doeltreffend uithaalde 0-1. Dit haalde Sporting Krommenie enigszins uit de winterslaap en de eerstvolgende aanval over rechts leverde meteen de gelijkmaker op. De Snelle Krook brak door over rechts en de voorzet op maat werd keurig ingeknikt door Schoonheijt 1-1. Bijna direct na de aftrap wist Sporting Krommenie op identieke wijze nogmaals, door een voorzet van Krook op de het hoofd van Schoonheijt de armen van de Sporting Krommenie supporters omhoog te brengen maar deze kopbal passeerde de paal aan de verkeerde kant voor Sporting Krommenie. Tot een paar minuten voor rust golfde het spel heen en weer zonder dat er echt grote kansen voor beide ploegen waren. Sporting Krommenie had nog recht op een penalty omdat een vrije trap van Levent Unlu door de in de muur staande verdediger van Zeevogels duidelijk met de hand werd gespeeld. De slimme Zeevogel veinsde echter dat hij in zijn gezicht was geraakt en deed dit zo overtuigend dat de scheidsrechter daar in mee ging. Ook Zeevogels liet de harten van zijn supporters nog even sneller kloppen. Door knullig uitverdedigen kwam de bal voor de voeten van Groot die hard uithaalde naar de verre hoek maar keeper Mooij van Sporting Krommenie wist met een katachtige duik de voorsprong van Zeevogels te voorkomen.
In de 2de helft kwam er door het inbrengen van de van vakantie terug gekomen Pirovano bij Sporting Krommenie wat meer felheid in beide teams. Pirovano zelf moest dit bekopen met een gele kaart voor een onbesuisde overtreding uit frustratie voor een niet gegeven vrije trap. En ook de keeper van Zeevogels maakte in deze periode een gefrustreerde trapbeweging naar Meijns die even daarvoor via een sliding de bal wilde intikken, wat ook bestraft had moeten worden met een vrije trap. De overigens verder prima leidende scheidsrechter zag na een uurtje spelen de rechtsachter van Zeevogels een prima voorzet geven op de spits die deze bal jammerlijk naast kopte. Dit schudde de Krommenieërs wakker en uit een prachtige lange pass van de Graaf passeerde Krook de goed spelende Twisk. Zijn teruggetrokken voorzet was een koud kunstje voor Meijns om 2-1 te maken. Hierna volgen nog 2 grote kansen van SK die niet benut werden waardoor de spanning in de wedstrijd hoog bleef. Een zucht van verlichting ging door het Provily Sportpark toen de scheidsrechter afblies en Sporting Krommenie zijn ongeschonden status na de winterstop continueerde.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl