Regionale indeling hoofdklasse komt stap dichterbij

Een ruime meerderheid van de clubs is voor regionale indeling van de Hoofdklassen. Tijdens een bijeenkomst in Nijkerk heeft de KNVB de opdracht gekregen om het verder uit te zoeken en met een concreet plan te komen.
Naar verluidt was zo’n 75 procent van de clubs voor het samenvoegen van de Hoofdklassen. Meerdere zondagclubs zijn hier enkele jaren mee bezig vanwege teruglopende bezoekersaantallen en grotere afstanden. Het huidige plan is opgesteld door MSC Meppel. De wedstrijddag – zaterdagclubs willen vasthouden aan hun zaterdagmiddag – en aanvangstijd blijven een heet hangijzer, maar daarvoor leggen de clubs de bal bij de KNVB en het COH (Centraal Orgaan Hoofdklassen).
Een regionale indeling van de vier Hoofdklassen moet zorgen voor meer derby’s, meer publiek en minder reiskosten. In de Zaanstreek komt Fortuna-Wormerveer als enige zaanse ploeg uit in de hoofdklasse. De ploeg van trainer Martin de Groot moet soms verre reizen maken en treft dit seizoen alleen in de vorm van DEM en Purmersteijn nog enig zins een regionale kraker.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl