Doelpuntloze remise tussen Fortuna-W en Purmersteyn

Twee ploegen die gaan voor de winst is een prettig uitgangspunt. Dat maakt dat de 0-0 tussenstand redelijk logisch is. Gek genoeg is het volgens de één gezapig waar de ander het geweldig lijkt te vinden. De neutrale toeschouwer is de winnaar? Ook in de tweede helft een gelijksoortig wedstrijdbeeld zonder doelpunten.
De wedstrijd tussen de beide tweede teams eindigde in een 2-4 winst voor de gasten. Na een aanvankelijke 0-2 achterstand kwamen Fortunezen keurig terug tot 2-2. De laatste vijf minuten was Purmersteyn echter net even scherper.
De hoofdmoot tussen beide vlaggenschepen ontwikkelt zich in een hoog tempo. Dat maakt het meer dan goed toeven voor het talrijke op het duel afgekomen publiek. Al snel is het Milan Klopper die vrij opduikt in de 5 meter en even later is het Ferry Heinis die rakelings over de kruising schiet. De levensgevaarlijke Daniël Schermer doet van zich spreken, maar zijn schot gaat naast.
In de 23e minuut moet Gennarro handelend optreden en doet dat als bekend sterk. Dan een fase waarin de referee twee keer geel trekt gelijkelijk verdeeld over beide kemphanen. Een schot van Dyllandro Panka gaat net naast en op slag van rust moet Jermano Huwaë gestrekt naar de kruising.
Na de pauze als geschreven een gelijk beeld op het veld. De trainers besluiten wissels toe te passen zonder dat dit verandering in de stand geeft. Optisch heeft de thuisploeg misschien een overwicht, de tegenstoten van Purmersteijn zijn niet minder gevaarlijk. In de 60e minuut een prima pass van ferry Heinis op Yannick Klopper die verlengd naar Sander die net mist. Een schot van Nick Snelders, een poging van Ferry Heinis, schot van Danyl Plasmeijer over en nog wat scrimmages, maar geen trekker die over gehaald kan worden.
Met deze eindstand kunnen beide ploegen ongetwijfeld leven. Komende week speelt Fortuna Wormerveer midweeks voor de districtsbeker in Purmerend tegen Purmersteijn Zaterdag 1. Daar treft het voormalig eerste elftal speler Lars Keppel die in Purmerend voor het tweede jaar trainer is van de zaterdag ploeg. Volgende week zondag speelt het team van trainer Martin de Groot voor de competitie uit bij SDO. In Bussum stond Fortuna Wormerveer al eerder op het complex waar toen de Koning Vorst roet in het eten gooide en de referee niet anders kon dan het duel af te gelasten.
Foto; Fortuna Wormerveer 2018-2019
staand v.l.n.r. Elftalleiders Wim Bakker en John Kuijt, Jermano Huwaë, Christiaan Supusepa, Maarten List, Rik Remmelzwaal, Yannick Klopper, Nick Snelders, Revinio Morsen, Robin Hoogstra, Bas de Groot, hoofdtrainer Martin de Groot en keeperstrainer Marcel van Silfhout.
Gehurkt Derrin Wijdenbosch, Jessey Kuiper, Stefan Andelic, Danyl Plasmeijer, Milan Klopper, Luuk Purvis, Jesse Borst, therapeut Tjerk Conijn en assistent-trainer Michel Keetman.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl