Behoudende tactiek levert PSZ bijna een punt op.

Twee weken geleden haalde PSZ haar eerste punt thuis tegen ZCFC. Daarmee lijkt een einde gekomen aan een lange reeks van grote uitslagen waardoor de keeper 119 keer de gang naar het PSZ doel moest maken. Vandaag tegen het Reiger Boys van oud trainer Raymond Huisman moest blijken of het lek daadwerkelijk boven is. De jarige oefenmeester van Reiger Boys verloor vorig weekend in eigen huis met 0-1 van EVC en had wat recht te zetten. In het eerste bedrijf werd al gauw duidelijk, dat PSZ voor een behoudende tactiek gekozen had wat verstandig was. Reigers Boys speelde de bal in een te laag tempo rond waarmee ze PSZ, loerend op de counter, in de kaart speelden. De in het fel roze gestoken leidsman leek voor rust enig sympathie voor het geel van Reiger Boys te hebben. De gasten hoorde je daarover niet klagen uiteraard. De strafschop, die in de eerste helft gegeven werd aan Reiger Boys was overigens meer dan terecht. De gasten profiteerde niet van dit buitenkansje. Reiger Boys kreeg meerder doelrijpe kansen maar zagen de bal tot wanhoop telkens van de lijn gered worden. Bij rust stond de zelfde stand op het scorebord waarmee begonnen werd, 0-0.
Na rust mocht je verwachten dat Reiger Boys het tempo op zou schroeven om zo de wedstrijd naar zich toe te trekken. Slordig balverlies op het middenveld en een perfecte diepte bal bracht verandering in die plannen. Ronald Stor was namens PSZ sneller dan de verdedigers van Reiger Boys en ronde fraai over de grond af. Zaak voor PSZ om de voorsprong te verdedigen. Reiger Boys wist dat het er alleen maar lastiger op zou worden. Bert Inicia was 10 minuten later trefzeker toen hij door de as diep gestuurd werd en de bal over de uitgekomen PSZ keeper schoot. Vanaf dat moment keerde bij de gasten het geloof terug. Werden de ruimtes beter bespeeld en leek het tempo hoger te gaan liggen. Het resulteerde in een afstand schot vanuit de as, van Jeroen Kossen. Het leek even er op en er over te worden. De gasten speelde een aanval goed uit maar zagen de voorzet over de vloer van rechts in buitenspel positie binnen geschoven worden. Daarna kwam PSZ enkele malen goed weg, maar bleef de kans op een punt op de loer liggen. Zover zou het niet komen, waardoor de jarige Huisman met 3 punten van het veld stapte.
Erwin Smit zag in de eerste helft de leidsman als 12e tegenstander.” De man was opvallend op de hand van Reiger Boys. Dat is lastig voetballen. Er had meer ingezeten en we zijn op de goede weg”, Raymond Huisman weet dat een 1-2 ook 3 punten oplevert. “Het tempo was wederom veel te laag. En als je over de hele wedstrijd 10 doelrijpe kansen mist mag je blij zijn met een overwinning”.
Foto en tekst; Peter Seymour

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl