AZ jo-19 op veerkracht langs AJAX jo-19

ZAANSTAD- AZ Onder 19 heeft zaterdag de derby tegen Ajax gewonnen. De ploeg van trainer Robert Franssen kwam na rust op achterstand, maar kantelde de wedstrijd in een tijdsbestek van tien minuten. In Zaanstad werd het 3-1.
In het eerste kwart van de wedstrijd golfden het spel behoorlijk evenwichtig op en neer. Zo was de eerste kans voor Keyennu Lont, die zijn schot gepakt zag worden door keeper Issam El Maach. Aan de overzijde was vervolgens Brian Brobbey dicht bij 0-1. De beste kansen waren voor rust voor Ajax, dat dreigend werd via Naci Unuvar en Quinten Timber. Namens AZ werden Maxim Gullit, Thijs Oosting en Mo Taaboun gevaarlijk.
Spektakel
Na rust brak het ware spektakel los, met de ploeg van trainer John Heitinga die al snel de score opende. Brian Brobbey kopte een voorzet tegen de touwen. De wedstrijd kantelde echter toen niet veel later de bal op de stip ging na een forse charge op Soulaïman Allouch. Thijs Oosting benutte de penalty: 1-1.
IJzersterke fase
De gelijkmaker luidde een sterke fase van de thuisploeg in. Eerst schoot Iman Griffith vanuit een moeilijke hoek via een Ajax-speler raak, weer vier minuten later stond het al 3-1. Wederom was Oosting trefzeker, nu als eindstation van een geweldige combinatie. De middenvelder joeg de bal zonder aarzeling in het dak van het doel. In de slotfase was Anton Fase nog een aantal keer heel dicht bij een vierde Alkmaarse goal. Deze bleef uit, evenals de alleen nog met een scrimmage gevaarlijke Amsterdammers.
Franssen: ‘Ontbrandde in ons voordeel’
“De eerste helft was qua kansenverhouding in balans, maar Ajax was de bovenliggende partij. Wij vielen iets te direct aan en hadden dat iets vaker via een tussenstation moeten doen. Na rust ontbrandde de wedstrijd in ons voordeel na de benutte penalty. Vanaf de 1-1 waren wij beter, toonden we meer agressiviteit en dwongen we de 2-1 en een prachtige 3-1 af. Ik ben blij met de geleverde strijd en hoe wij na rust een paar echt goede voetbalmomenten hadden. Een mooie dag, nu zorgen dat we altijd deze energie negentig minuten lang volhouden.”
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 19 – Ajax Onder 19 3-1 (0-0)
Opstelling AZ: Mees Bakker; Quinten Dekkers (78. Fons Gemmel), Justin Baas, Maxim Gullit, Justin de Haas; Bram Franken, Mohamed Taabouni, Thijs Oosting; Iman Griffith (78. Rasmus Wendt), Keyennu Lont (63. Anton Fase), Soulaïman Allouch (90. Guillermo Gauna).
Scoreverloop: 52. Brobbey 0-1, 61. Oosting 1-1 (pen.), 67. Griffith 2-1, 71. Oosting 3-1.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl