Achterstand loopt op voor OFC zat.1

OFC zat.1 ziet na nederlaag achterstand weer oplopen
Om niet te ver achterop te raken in de strijd tegen degradatie, heeft OFC zichzelf een slechte dienst bewezen. Op eigen veld gingen de Oostzaners met 0-1 onderuit tegen EDO en zagen de concurrentie in de zaterdag tweede klasse A iets verder uitlopen.
EDO dicteerde het begin van de wedstrijd. Na iets meer dan tien minuten werd de snelle buitenspeler Amin Ouass de diepte ingestuurd en kon alleen op OFC-keeper Giorgio Kuiper afgaan. Zijn afronding was te wild, waardoor de bal ruim naast ging. Vijf minuten later liet ook OFC van zich horen. Een voorzet van Tim Kuiper belandde bij Scotty Coolen, wiens schot kracht mistte om doelman Alex Bindenga te verrassen. Ook Nick Kramer slaagde er niet in de sluitpost van EDO serieus uit te testen.
Vlak hierna misschien wel het meest opmerkelijke moment uit de wedstrijd. Scheidsrechter Tim de Gast had een blessurebehandeling nodig en kon – ondanks verzorging van OFC-fysiotherapeut Casper Schuts – het duel niet vervolgen wegens een kuitblessure. Gelukkig stond scheidsrechter Eric Kooij, vader van talentvol scheidsrechter Joey Kooij, langs de lijn. Na een verzoek van beide teams was hij bereid om de leiding op zich te nemen zodat de wedstrijd vervolgd kon worden. In het kwartier dat hierna volgt van de eerste helft gebeurt weinig. Beide teams waren het even kwijt en de concentratie leek wel weg.
Direct na rust sloeg EDO toe. Een voorzet belandde bij de tweede paal waar middenvelder Florian Toen vrij kon inschieten: 0-1. Hierna controleerden de bezoekers uit Haarlem het duel. OFC kon geen vuist meer maken. Verder dan een vrije trap in de tachtigste minuut van Adnan Barakat kwamen de Oostzaners niet.
Door het verlies en het gelijkspel van Buitenveldert tegen DVVA (1-1) wordt het gat weer drie punten. De achterstand op de veilige elfde plek is inmiddels al tien punten, waardoor directe handhaving een hels karwei wordt.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl