Reijnders schiet Jong AZ met hattrick langs Helmond Sport

Jong AZ heeft de goede vorm van na de winterstop voortgezet. Op bezoek bij nummer negentien Helmond Sport werd er eenvoudig met 1-3 gewonnen. Grote man aan Alkmaarse kant was Tijjani Reijnders, die met drie doelpunten hoogst persoonlijk verantwoordelijk was voor de complete doelpuntenproductie van zijn ploeg. Door de zege komt de ploeg op twintig punten, waarmee er ruim afstand is genomen van de laatste plaats en plek zestien in zicht komt.
In de eerste helft was Jong AZ vanaf het eerste fluitsignaal de bovenliggende partij. De talenten van Michel Vonk en Koen Stam zijn in een aardige vorm uit de winterstop gekomen en wonnen in het nieuwe jaar al van Cambuur en wisten nummer twee Den Bosch vorige week op 0-0 te houden. Die omslag is met name te danken aan een iets gewijzigde speelstijl . De ploeg speelt iets compacter en probeert wat meer vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden.
Dat werkte in Helmond prima. De gasten hadden de controle, gaven niks weg en zorgden voor het meeste gevaar. Na kansen voor Weigelt en Helmer was het Reijnders die na een klein half uur de score opende. Vanaf een meter of twintig haalde de middenvelder, die hangend vanaf de linkerkant speelde, doeltreffend uit. Tien minuten later was het opnieuw Reijnders die scoorde. Na een klutsactie van Mihalik belandde de bal voor de voeten van de ex-Zwollenaar, die de bal vervolgens prachtig in de verre hoek krulde.
Rood
Na de pauze begon de thuisploeg furieus. Binnen een minuut raakte Poelmans de paal na een solo in het strafschopgebied van Schendelaar. Niet veel later moest de doelman het antwoord schuldig blijven toen diezelfde Poelmans vrij kon uithalen na een afgeslagen corner. Direct na die treffer werd het elftal van Helmond Sport gereduceerd tot een tiental. Een aantal Brabanders wilde de bal vlug uit het doel halen van Schendelaar, waarna een opstootje ontstond. Verkoelen ging daarin veel te ver tegen de goalie en kreeg een terechte rode kaart gepresenteerd.
Hattrick
Kort hierna gooide de uitblinkende Reijnders het duel in het slot. Via Helmer belandde de bal bij de linksbuiten, die de bal vervolgens in de korte hoek binnenschoof. Meijers kreeg hierna nog een kansje namens Helmond Sport, waarna invaller Jacobs nog twee kansen kreeg om de marge te vergroten namens Jong AZ. De kansen gingen er echter niet in, waardoor het bij 1-3 bleef.
Karakteristieken
Doelpunten: 28′ Reijnders 0-1, 38′ Reijnders 0-2, 48′ Poelmans 1-2, 55′ Reijnders 1-3
Gele kaart: Hoedemakers, Wijndal (Jong AZ) Zwanen, Janzen (Helmond Sport)
Rode kaart: Verkoelen (Helmond Sport)
Opstelling Jong AZ: Schendelaar; Savastano, Weigelt, Kramer (c), Wijndal; Koopmeiners, Helmer (88′ Kunst), Goudmijn (84′ Jacobs); Hoedemakers (63′ Duin), Mihalik, Reijnders
Opstelling Helmond Sport: Van Gassel; Verkoelen, Meijers, de Louw, Knops (46′ Janzen); Swinnen, Velanas (17′ Zwanen), Van der Gaag; Poelmans, Naudts, Snepvangers (46′ Muzaqi) bron; azfanpage.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl