Minimale nederlaag ZCFC bij EVC in Edam

Het Zaanse oranje van trainer Willem Zeijlmans
leed in Edam een onverdiend en minimaal verlies bij EVC.
Buitengewoon zuur was het voor ZCFC dat 7 minuten voor het einde EVC de 1-0 wist te maken in een fase waarbij ZCFC de bovenliggende partij was. EVC moest counteren tegen een fel aanvallend spelend ZCFC. Zowaar lukte het de thuisploeg met een prachtig, onhoudbaar schot, in de slotfase van de wedstrijd de 1-0 voorsprong te pakken. In de wedstrijd stond bijna vast dat één treffer wel eens beslissend kon zijn. De hele wedstrijd was er strijd, vooral op het middenveld, maar ZCFC en EVC waren gelijkwaardig. EVC had in de 1e helft de betere kansen, maar invaller-keeper Jesper Jonker, die de geschorste Remco van Dijk verving, redde twee keer uitstekend.
Na rust speelde ZCFC meer onbevangen, had pech dat twee keer de lat een verdiend doelpunt voorkwam. In een fase waarbij kansen over en weer ontstonden, het middenveld werd overgeslagen, wist EVC echter toch nog toe te slaan. ZCFC probeerde van alles, maar het stug verdedigende EVC hield stand. Minstens een gelijkspel was voor het hard werkende ZCFC`ers verdiend geweest, maar wie niet scoort, wint niet, en speelt dan zelden gelijk.
ZCFC speelde met Jesper Jonker op doel, achter Jacco Munscher, Tom Cornelissen, Maurice Stor en Rutger de Vos, midden Marijn Esman, Björn Keetbaas, en Maruan di Ibrahimi, en voor Jesse Knibbe, Miel Honig en Jens Winkel. Na rust viel Patrick Pieters in voor Tom, Wycher Lens voor Maruan en in de laatste minuten Hiddo Haanstra voor Miel. Volgende week heeft de ploeg van Zeijlmans een vrije ronde en kan het zich niet revancheren van de tweede nederlaag op rij. ZCFC bezet momenteel de 10e plek.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl