FC Zaandam moet zich achter de oren krabben

AMVJ – FC Zaandam 2-0 (0-0)
In de tweedeklasse zaterdag was het vandaag in Amstelveen erop of eronder voor zowel AMVJ als FC Zaandam. Doordat concurrent hfc EDO een aantal wedstrijden achter elkaar punten wist te pakken begint de grote middenmoot bij plaats 12. FC Zaandam dat een wedstrijd minder gespeeld had kon bij winst de zevende plaats innemen. Winst vandaag in Amstelveen was voor de Zaandammers dan ook gewenst. Vooraf werd rekening gehouden met een gelijk opgaande doch spannende wedstrijd waarin ook belangstelling zou zijn voor de tussen en eindstanden in deze sterke 2e klasse. Helaas werd het een zeer zwakke wedstrijd aan de kant van de Zaankanters.
Bij FC Zaandam vernamen ze in de media, dat per direct de 26e jarige topspits, Tim Wulffraat, ex AFC met heel veel wedstrijdervaring uit de Topklasse, per direct de selectie van AMVJ is komen versterken. Een enorme kwaliteitsimpuls voor de geplaagde selectie van AMVJ.
De 1e fase van de wedstrijd kenmerkte zich door een afwachtende houding van de thuisclub en FC Zaandam dat de meer bal bezittende partij bleek. Zowel AMVJ als FC Zaandam kwamen niet verder dan wat afstand schoten vanuit de 2e lijn. Zo ook in de 9e minuut waar FC Zaandam speler Elias Clement een voor de keeper van AMVJ lastig stuiterend schot los liet. Na een snelle aanval aan FC Zaandam kant was het de mee opgekomen Bart van de Wouden die zijn voorzet via de keeper van AMVJ op de bovenkant van de lat zag belanden.
De 25e minuut daar zullen ze bij FC Zaandam nog met een vervelend gevoel op terugblikken. De zeer onzekere achterhoede van AMVJ ging gruwelijk in de fout. Erkan Guzhan en Serdar Öztürk gingen alleen op de keeper af. Erkan speelde vervolgens Serdar aan die de bal had moeten binnen werken. In plaats daarvan speelde hij de bal weer af op Guzhan die de bal in het lege doel schoot maar niet achter de bal stond. Hierdoor werd de goal afgekeurd en zagen de Zaandammers de voorsprong in rook opgaan. Niet veel later was het weer geklungel van de achterhoede bij AMVJ en wederom dezelfde spelers met de hoofdrol. Nu schoot Öztürk de bal oog in oog met de keeper over het doel.
De zeer matig spelende thuisclub kon weinig inbrengen in de 1e helft.
Het leek allemaal goed te komen voor FC Zaandam. Na een goede corner van Luuk Steenkamp was het de inkomende Iwan Axwijk die de bal bij de 1e paal goed en buiten bereik van de keeper van AMVJ inschoot maar nu bracht de paal redding voor de thuisploeg. FC Zaandam had recht op een voorsprong want AMVJ werkelijk niets in te brengen in de 1e helft die wonderbaarlijk met 0-0 werd ingegaan.
In de 2e helft zagen stond er een heel ander AMVJ. De Amstelveeners waren gretiger, actiever en scherper en, na vermoedelijk flink te zijn toegesproken, uit de kleedkamer gekomen. Er werd nu wel met veel druk naar voren gespeeld waar de Zaandammers minder vat op hadden dan in het eerste bedrijf. Na een goede corner voor AMVJ moest Sem Bolt redding brengen na goed ingekopte bal. In de 60e minuut draaide deze vreemde wedstrijd helemaal om. Een vrije trap van grote afstand die via de muur van richting veranderde plofte kansloos achter Sem Bolt. Tegen alle voetbalwetten in stond de thuisclub op een zeer verrassende 1-0 voorsprong! Trainer Miel Mans besloot wat aanvallende wissels door te voeren door Bart van der Wouden en Luuk Steenkamp naar de kant te halen en Bodhi Smis en Jesse Kramer in te brengen. Achterin werd er inmiddels 1 op 1 gespeeld en werd er meer risico genomen om nog een treffer te forceren. Tot overmaat van ramp konden de aanvallende ambities al weer snel de koelkast in nadat Brian Klein Reesink een overtreding maakte in het strafschopgebied van FC Zaandam. De rode kaart en een penalty tegen tot gevolg. Met 10 man lag het bij FC Zaandam achterin helemaal open maar de spitsen van AMVJ stonden vandaag absoluut niet op scherp. De keeper van AMVJ was dat wel en schreeuwde naar zijn spelers dat hij graag de 0 wilde houden. Hij wist met een fraaie safe Lucas Wijkstra nog van score af te houden. Het gezegde; wanneer je zelf de kansen niet benut doet een ander het wel, ging vandaag voor de Zaandammers absoluut op. Tegen een vandaag tegenvallend AMVJ ging FC Zaandam met lege handen naar huis en zakt terug naar de 12e plek. Volgende week treft Miel Mans met zijn manschappen de nummer twee ZOB.
zaterdag 23-02-2019 AMVJ – FC Zaandam 2-0 (0-0)
Opstelling FC Zaandam: S.Bolt. L van Vliet. I. Axwijk. B v/d Wouden.70e minuut Bodhi Smis B. Klein Reesink. E. Clement. Z. Hartgens. E. Guzhan.L. Steenkamp 70e minuut Jesse Kramer. S. Öztürk. L. Wijkstra.
Wissels: Ori Hoogland, Danny Boelhouder, Zakaria Bounhalli, Jesse Kramer, Jesse van Kuijk en Bohdi Smis
Van onze verslaggever; Hennie van den Berg
Foto; Carolien Kramer

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl