Assendelver Jasper ter Heide vanavond met Jong Ajax tegen Telstar

De 19 jarige middenvelder uit Assendelft Jasper ter Heide debuteerde dit seizoen voor Jong AJAX in de keukenkampioendivisie.
De oud-voetballer van SVA en ADO`20 leeft inmiddels zijn eigen voetbaldroom. Via Jonger Oranje belandde hij bij AZ in Alkmaar om
daarna over te stappen naar AJAX. De Assendelver begon met voetballen bij SVA in Assendelft maar bleek over voldoende talent te beschikken om toe te treden tot een BVO.
Die overstap kon worden gemaakt bij ADO`20 wat ook op rij afstand van Assendelft ligt en waar de kans om gescout te worden groter bleek. Hij speelde daarna vier jaar in de jeugd bij AZ in
Alkmaar en kende in zijn laatste jaar het beste seizoen. Ter Heide werd geselecteerd voor de jeugd van Oranje en dat was Ajax ook opgevallen.
Vanavond hoopt de Assendelver op speelminuten in de uitwedstrijd tegen Telstar in IJmuiden. Het uiteindelijke doel is om AJAX 1 te bereiken. Vanavond ontmoet hij twee oud teamgenoten van de AZ jeugd. Melle Springer en Zaankanter Kick Groot. Ter Heide heeft zijn debuut in de Oranje-jeugd al gemaakt maar zou via zijn vader ook voor een ander land kunnen voetballen, mocht hij de juiste papier verkrijgen. Ter Heide werd op 4 jarige leeftijd geadopteerd. Zijn vader is geboren in Zuid-Korea en heeft geen Zuid Koreaans paspoort en dus zal dit er voorlopig niet van komen. Wel voelt ter Heide de verwantschap met de Zuid-Koreanen al is hij er nog nooit geweest. Ondanks dat hij het erg druk heeft met voetballen en zich volledig richt op zijn voetbalcarrière zou hij graag nog eens in het Aziatische land op bezoek willen. De wedstrijd in de keukenkampioen divisie tussen Telstar en Jong AJAX begin vanavond op sportpark Schoonenberg om 20;00 uur.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl