Sporting Krommenie neemt hap uit koek

Sporting Krommenie neemt hap uit koek!
Deze ‘kop’ zal wellicht wat vreemd overkomen. Even een uitleg; Krommeniers werden ‘Koekvreters genoemd’ en ook ‘Guiten’.
Het ontstaan hiervan is niet helemaal duidelijk. Ook weten waarschijnlijk maar weinig mensen dat het Provily sportpark vernoemd is naar Jan Provily, burgermeester van Krommenie in de jaren ’60. Een man die waarschijnlijk trots geweest zou zijn op de huidige verrichtingen van Sporting Krommenie op het naar zijn vernoemde sportpark.Voor Duinrand was het zondag niet zo ‘Guitig‘. De pupil van de week gaf een voorbode voor de rest van de wedstrijd. Deze pupil scoorde moeiteloos bij Daan Hopman van Duinrand. Ondanks protesten van de vader en moeder werd deze niet geteld. De mannen van trainer Jordi van Beek zagen direct na dit ‘vooraf’ doelpunt de potentie van onbezorgd druk zetten. Dit resulteerde binnen 3 minuten in de 1-0 van de opgeleefde Roel Meijns. Na wat minder productieve wedstrijden voor de winterstop staat hij weer ouderwets op scherp. Binnen enkele minuten was daar de Nestor van het veld; de gemiddelde leeftijd bij Sporting Krommenie is 22 jaar; Levant Unlu met de 2-0. Duinrand gaf in deze fase niet veel druk op het doel van Martijn Mooij van Sporting Krommenie. Sporting kon zich er makkelijk onderuit voetballen. Dit resulteerde in flink wat kansen. Een prima schot van Mats Schoonheijt, een van de jongste spelers bij Krommenie, spatte uiteen op de lat. Na 30 minuten werd er volgens de toeschouwers een acceptabele stand genoteerd viel ook de 3-0. De ‘veteraan’ Levant Unlu legde hem er opnieuw prima in. De afwezigheid op het middenveld van Mike Pirovano en Jim Gielen in de centrale verdediging werden soms gevoeld. Duinrand kwam tot een aantal goede aanvallen. Sterker nog, in de laatste fase van de 1e helft werd er zelfs enige druk gevoeld bij Sporting. Er kwamen meer corners voor Duinrand die niet werden verzilverd. Toch kwam Duinrand enigszins terug. Teun Louter zorgde vlak voor rust voor de 3-1. En daarna kwam Duinrand ook nog alleen voor de keeper van Sporting, Marijn Mooij te staan. Maar hem kloppen op zijn specialiteit; de een op een situaties, bleek een brug te ver. De uitstekend leidende scheidsrechter, Maurice de Hond, deelde in de rust nog een aantal Enquête formulieren uit om zijn optreden te kwalificeren. Het aanwezige publiek kon hem niets anders geven dan een 10. Kordaat met uitstraling. Bijzonder dat deze persoonlijkheid de hobby heeft om een aantal jongeren in goede banen te leiden. De supporters van Sporting Krommenie bleven in grote getalen buiten staan vanwege het lenteweer. Maar niet alleen vanwege dat. Er bloeit en groeit iets in de gelederen van Jordi van Beek. Want na de winterstop is Sporting Krommenie tot op heden ongeslagen. Er werd al gewonnen van Westzaan, Zaandijk, en koploper De Rijp.
Na een eventuele winst op Duinrand kun je je zomaar aan de kop van de 2e periode nestelen. Dan is het dus ook belangrijk dat je tegen ‘mindere’ tegenstanders dezelfde kop wel helder houdt.
In de pauze heeft trainer Van Beek wellicht zijn elftal gewezen op het doelsaldo, nog onwetend hoe de naaste concurrenten zouden presteren. Na een kwartier presteerde de ‘ Man of the Match’ Levant Unlu de 4-1 er in te leggen. Vooraf hieraan had de achterhoede van Sporting Krommenie met Job Groot, Tanno de Graaf en Jop Mirck wel wat opruimwerk te doen. De ban was gebroken. Roel Meijns deed ook nog zijn duit in het zakje in achtervolging op Levant Unlu als topscoorder. 5-1. Enkele minuten later kreeg Sporting zelfs een penalty mee. Roel Meijns positioneerde zich achter de bal. Prima ingeschoten, maar de keeper van Duinrand keerde even zo fraai. Het bleef bij 5-1. En de hattrick bij Levant Unlu.
Echter,toen begon de derde helft. Hieruit bleek dat koploper De Rijp opnieuw tegen een gevoelige nederlaag was aangelopen bij dit keer het gevaarlijke en niet te onderschatten Alcmaria Vitrix, dat heel dicht bij Sporting Krommenie staat in de rankschikking. Beide teams treffen elkaar nog en moeten nog 2 wedstrijden tegen elkaar spelen.
En dan Saenden dat met 2-1 verloor tegen vv Knollendam?! De top van deze klasse staat zeer dicht bij elkaar. Eigenlijk kunnen de 1e vier van de huidige rangschikking (sv De Rijp, rkvv Saenden, Sporting Krommenie en Alcmaria Vitrix) allemaal kampioen worden bij een misstap van de ander. Het zou toch wat zijn; Sporting Krommenie Op ‘De Platte Kar’ door het dorp. Voorlopig kunnen de Krommenieërs hier alleen nog van dromen want er is nog wel een weg te gaan.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl