Fortuna W laat RKHVV met lege handen achter in Huissen

Afgelopen zondag 17 februari leek de winter voorbij en in het eerste voorjaarszonnetje beloofde het een mooie voetbaldag te worden.
Voor de tegenstander van Fortuna Wormerveer, RKHVV breken er een paar cruciale weken aan om enigszins aansluiting te krijgen met de ploegen die steeds verder uit het zicht verdwijnen. De ploeg van Martin de Groot was op voorhand gewaarschuwd.
Ontluikende lente
Koning Winter lijkt te zijn vertrokken uit Nederland, dus wat dat betreft leek het er niet op dat er ook maar een vereniging nog bang hoefde te zijn voor afgelaste wedstrijden. De lente breekt langzaam aan en dat betekent dat in de hoofdklasse A de spanning toeneemt, zowel in de strijd om de titel als het gevecht tegen degradatie.
In deze speelronde mocht Fortuna Wormerveer op bezoek in Huissen.
Op 14 oktober vorig jaar, in Wormerveer, wist RKHVV de zwaar bevochtte en luid bejubelde driepunter mee naar Huissen te nemen door een kop doelpunt van Rutger Worm in de eerste helft 0-1. Een overwinning die voor de poorten van de hel werd weggesleept toentertijd. Mede dankzij een prima keepersoptreden van Jop Hemink in de hectische slotfase van deze wedstrijd. Fortuna Wormerveer dat lang in de onderste regionen bivakkeerde sprokkelt nu de nodige punten bij elkaar, en bezetten de 10e plaats met 20 punten uit 16 gespeelde wedstrijden.
Onder een stralende lentezon begonnen beide ploegen goed aan de wedstrijd en kreeg de thuisploeg in de 4e minuut al een behoorlijke kans om te scoren. Luuk Pelkman speelde zich keurig vrij maar zijn inzet was krachteloos. Twee minuten later weer een bijna niet te missen kans voor RKHVV. Een voorzet op maat van Rutger Worm werd totaal verkeerd beoordeeld door de geheel vrijstaande Mex Bakker, zodat ook deze honderd procent kans verloren ging.
Counter
In de 13e minuut ontsnapt RKHVV miraculeus aan een achterstand. Een razendsnelle counter van Fortuna Wormerveer werd prima onschadelijk gemaakt door RKHVV doelman Jop Hemink. In de 19e minuut kopte Rutger Worm in goede positie de bal naast het doel, en weer geen doelpunt voor RKHVV. Even later moest RKHVV doelman Jop Hemink wederom zijn klasse tonen om een doelpunt te voorkomen voor Fortuna Wormerveer.
Dan de 26e minuut. Een oude voetbalgezegde zegt dan “als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander het wel”. Fortuna Wormerveer komt op een gelukkige manier op een voorsprong. De maker van dit doelpunt was Ferry Heijnis. Hij frommelde half struikelend de bal in het Huissense doel 0-1. Hoe was dit mogelijk? Zoveel kansen missen en dan op een achterstand komen. Frustrerend voor de vele Huissense toeschouwers die langs de lijn stonden en een opsteker voor de Fortunezen. In de 46e minuut; de supporters keken met verbijstering hoe Rutger Worm van RKHVV de bal voor een leeg doel niet tussen de palen kreeg. Hij kopte de bal jammerlijk over. Iedereen was het er duidelijk over eens in de rust. RKHVV had op een beslissende voorsprong moeten staan. Maar het scorebord wees een duidelijke 0-1 voorsprong aan voor Fortuna Wormerveer.
In de tweede helft gooide de Huissenaren alle registers open om zo snel mogelijk op een gelijke hoogte te komen maar aanvallend ging er veel mis. Fortuna Wormerveer speelde soeverein, liet de bal goed rond gaan en heeft een paar handige spelers in de gelederen die wisten wat ze moesten doen. Niks weggeven en de boel controleren. Ook dat is een voetbalkunst die je moet beheersen om punten te pakken. In deze fase was Fortuna Wormerveer de bovenliggende partij met een paar goed uitgespeelde kansen.
In de 68e minuut een penalty voor Fortuna Wormerveer. RKHVV doelman Jop Hemink tikte een doorgebroken speler van Fortuna Wormerveer aan binnen de zestien. De bal ging op de stip en de wedstrijd was beslist. Zo dacht iedereen langs de lijn. Maar de Huissense doelman ranselde de goed genomen pingel uit de verre hoek en RKHVV was nog niet dood en begraven. Het leefde nog en had nog kans op een goed resultaat.
In de 80e minuut weer een kans voor RKHVV. Het wordt een beetje eentonig maar RKHVV speler Danny de Lorijn knalde de bal na een goede aanval niet tegen de touwen, maar op de neus van de Fortuna Wormerveer doelman die daarna groggy ging, maar geen lichamelijke schade opliep.
In de slotfase had Fortuna Wormerveer de wedstrijd kunnen beslissen maar het verzuimde dat door een paar goede kansen te missen.
In de 91e Minuut maakte Milan Klopper aan alle onzekerheid een einde en scoorde beheerst de 0-2 voor Fortuna Wormerveer.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl