Purmersteyn neemt revanche op ZCFC

Zaterdag derdeklasser Purmersteijn heeft zich goed gerevancheerd van een eerdere nederlaag tegen ZCFC. De ploeg van Lars Keppel was nu met 1-4 te sterk voor de Zaankanters, mede dankzij een hattrick van Lorenzo Rijmers.
Direct na het beginsignaal werd al duidelijk dat ZCFC de Purmerenders opnieuw een pootje wilden lichten. In de zevende minuut werd een inzet van Marouane El Ibrahimi fraai gekeerd door doelman René Keijser – hij nam plaats onder de lat omdat keeper Aron van Boesschoten nog niet hersteld was van een lichte blessure – en twee minuten later kopte Jens Winkel in kansrijke positie over.
In de negentiende minuut zorgde een doelpunt van Brian Meijer voor een hoop tumult, nadat Keijser in aanraking kwam met zijn centrale verdediger Roy Klop. Keijser bleef geblesseerd liggen en vertrok na een oponthoud van tien minuten met een hoofdwond naar de kleedkamer. De treffer van Meijer werd afgekeurd wegens buitenspel en de spits van ZCFC kreeg een rode kaart voorgeschoteld, net als Klop. De verdediger van Purmersteijn zou handtastelijk zijn geweest.
Toen de gemoederen eenmaal waren gedaald, kregen de bezoekers de eerste kansen. Geheel vrij voor doelman Remco van Dijk eindigde een kopbal van Achraf Nazih tegen de lat en een inzet van Dick Bos werd goed gekeerd. Na een klein uur spelen werd de score alsnog geopend. Lorenzo Rijmers besloot een lange rush met een knal in de rechterkruising: 0-1. Tot overmaat van ramp kon ZCFC hierna verder met negen man, omdat Van Dijk buiten het strafschopgebied een Purmersteijn-aanvaller torpedeerde en ook de douches kon gaan opzoeken.
Ondanks de numerieke minderheid kreeg de thuisploeg hierna wel een paar mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. Samir Alilouch haalde een bal van de lijn en een kopbal werd door Van Boesschoten, als vervanger van Keijser fraai weggewerkt. Aan de andere kant faalde Rijmers oog-in-oog met reservedoelman Jesper Jonker. Deze misser maakte hij snel goed door in de 81ste minuut zijn tweede van de middag te maken: 0-2.
In de slotfase vielen er een hoop doelpunten. Drie minuten voor tijd deed Tom Cornelissen met een mooie vrije trap iets terug namens ZCFC. De Zaankanters verlieten vervolgens hun defensieve stellingen en gingen volop in de aanval om alsnog een punt binnen te halen. Hierdoor kreeg Purmersteijn in de tegenaanval erg veel ruimte. Rijmers voltooide op aangeven van Jermaine Ristie zijn hattrick, waarna in de allerlaatste minuut de Zaanse verdediging totaal werd uitgespeeld en Kevin Hijlkema de 1-4 aan Donny Gerver gunde.
Door de overwinning blijven de Purmerenders gedeeld derde staan, samen met Wartburgia. De achterstand op koploper HBOK (dat één wedstrijd meer gespeeld heeft) bedraagt nog altijd vijf punten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl