OSV wint na stroeve reeks bij Jong Holland

Voor het eerst is het zaterdag tweedeklasser OSV gelukt om op bezoek bij Jong Holland te winnen. De ploeg van Ron van der Velde was met 1-4 te sterk; een belangrijke zege omdat de laatste vijf duels geen overwinning opleverden.
Hoewel de Amsterdammers na twaalf minuten vanwege een makkelijk gegeven strafschop tegen een 1-0 achterstand aankeken, zijn ze nauwelijks in de problemen gekomen. “De wedstrijd was niet om aan te zien, van beide kanten niet. Pas na een halfuur gingen we ineens voetballen”, zag Van der Velde. Joey Noordenbos trok de stand gelijk en met een fantastische kopbal (‘zo maakt hij ‘m nooit meer’) bracht Rik Smit de bezoeker vijf minuten voor rust aan de leiding: 1-2.
Jong Holland slaagde er vervolgens niet in OSV serieus uit te testen. Tien minuten na rust vergrootte Nicky Roele de marge, waarna Amine Aboutaleb in de tachtigste minuut de eindstand op 1-4 bepaalde. Een grotere nederlaag bleef de thuisploeg bespaard omdat Roele een enorme kans op de 1-5 om zeep hielp.
Volgende week gaan de Amsterdammers, die door de zege naar de vijfde plek zijn gestegen, op bezoek bij ZOB. “We zouden met de groep het honderdjarig bestaan gaan vieren en in Leeds een voetbalwedstrijd kijken, maar nu moeten we opeens voetballen”, verbaast Van der Velde zich. “Met de trainer van ZOB was afgesproken de wedstrijd te verplaatsen naar donderdag, maar het bestuur van ZOB wilde niet meewerken omdat er op donderdagavond weinig toeschouwers komen. Dan kan ik gaan puzzelen; slechts vier spelers zijn er, voor de rest moet ik kijken wie er beschikbaar is.”

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl