OFC doet zichzelf tekort tegen Geel Blauw `38

Ondanks een overwicht op het veld heeft Derdedivisionist OFC zichzelf niet kunnen belonen tegen Blauw Geel ’38. Op bezoek bij de middenmoter bleef het 0-0. Daarnaast zagen de Oostzaners hun net teruggekeerde topscorer Reda Kharchouch opnieuw geblesseerd uitvallen.
Vanaf het begin was het OFC dat de wedstrijd dicteerde en de bal het vaakst in het bezit had. Toch kwamen de kansen moeilijk voor de ploeg van Eric Heerings. De Veghelaren werkten hard in de verdediging en met name Blauw Geel-doelman Brahim Zaari stond keer op keer in de weg voor een doelpunt. Na twintig minuten kreeg OFC een offensieve tegenslag te verwerken. Spits Kharchouch, net terug na een hamstringblessure, raakte opnieuw geblesseerd. Hij moest het veld verlaten met vermoedelijk weer een kwetsuur aan de hamstring. De Oostzaners zullen hun topscorer, die vandaag meteen weer gevaarlijk was, waarschijnlijk opnieuw een tijd moeten missen.
OFC bleef de rest van de wedstrijd gevaarlijk, maar wist ondanks kansen voor onder anderen Jermano Lo-Fo-Sang en Deniz Aslan maar niet te scoren. Ook de vele hoekschoppen die Blauw Geel ’38 weggaf hielpen niet. Standaardsituaties zijn dit seizoen een gevaarlijk wapen voor de kopsterke Oostzaners, maar ook die leverden vandaag geen resultaat op. Blauw Geel ’38 kwam daarentegen nauwelijks voor het doel van de bezoekers, op enkele kansjes voor Martijn van Kessel en Ben van den Nieuwenhof na. Na negentig minuten stug verdedigen door de thuisploeg bleef er dan ook niets anders dan een doelpuntloos gelijkspel over.
Heerings was tevreden met het defensieve werk van zijn ploeg, dat voorkwam dat de Veghelaren echt gevaarlijk werden. Tegelijkertijd zag hij de Oostzaners worstelen met het afronden van kansen. “We maakten verkeerde keuzes op het einde. Wel of niet afleggen, wel of niet zelf schieten,” aldus Heerings. Waar dat vorige week tegen GOES wel lukte (4-0), hield OFC nu slechts een teleurstellend punt over. “Wij horen gewoon drie punten te halen en dat zat er zeker in.”

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl