PSZ kan goede gevoel niet vasthouden

Hekkensluiter PSZ moest het zaterdag opnemen tegen de nummer vier van de derdeklsse a opnemen. In de thuiswedstrijd gingen de prettige spelers in Zaandam nog met grote cijfers werd onderuit. Achteraf gezien werd het een niet al te moeilijke middag voor FC Castricum maar gemakkelijk ging het in een groot deel van de wedstrijd toch ook weer niet. Niet onvermeld mag blijven dat de thuisploeg maar liefst vier basisspelers miste en ook de Zaanse trainer/coach Jeroen Kroes ontbrak vanwege vakantie. Bij PSZ ontbrak de geschorste Ronald Stor. De 45 jarige Stor heeft zichzelf weer bij de ploeg gevoegd daar hij aanvankelijk door onenigheid geen zin meer had om te voetballen.
In het grootste gedeelte van de 1e helft viel nog niet veel dadendrang te bespeuren voor de thuisploeg die de aansluiting met top 3 wil behouden. Beide ploegen waren redelijk aan elkaar gewaagd, FC Castricum maakte het zichzelf lastig door het rommelige en veel te gehaaste veldspel. PSZ probeerde het tempo uit de wedstrijd te halen en moest het hebben van de counter. De eerste kans voor FC Castricum diende zich pas aan in de 14e minuut toen Carlo Vrijburg de keeper verschalkte door over hem heen te schieten, zijn schot werd echter onschadelijk gemaakt door een PSZ verdediger. Over en weer probeerden de ploegen aanvallen op te zetten die bij de thuisploeg veelal strandden door onnauwkeurig passes en voortijdig balverlies. Het was Sebastiaan Weber die in de 20e minuut een niet te missen kans kreeg om op voorsprong te komen, vrij voor de keeper werd de bal echter ver over het doel geschoten. PSZ kwam het eerste half uur goed door en dat mag toch een compliment voor de ploeg uit Zaandam worden genoemd.
In de 33e minuut was het dan eindelijk raak, het was Carlo Vrijburg die Menno Buijnsters vrij speelde en de laatste de bal loepzuiver in de rechterbovenhoek van het doel plaatste, 1-0. In het restant van de 1e helft was FC Castricum de bovenliggende partij met nog wel wat kansen voor Elario Zweet die in de 36 minuut een poeier op het doel gaf maar door de keeper werd geblokkeerd en Menno Buijnsters die een inzet door een verdediger geblokkeerd zag worden die beter had verdiend.
De tweede helft was het Castricum dat het spel dicteerde maar vooralsnog zich tevreden moest stellen met kansen die het creëerde zonder dat dit doelpunten opleverde. Vrijburg, en Weber uit de rebound, kregen in de 53e minuut na elkaar mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen maar het vizier stond niet op scherp.
PSZ kwam niet verder dan een paar speldenprikken die niet tot verontrusting konden leiden.
Het was weer Carlo Vrijburg die een paar minuten later de keeper verschalkte door een mooi schot in de rechterbovenhoek en Castricum op 2-0 voorsprong zette. De druk nam toe, aanval na aanval golfde op het PSZ bastion die werden gepareerd door verdedigers en de keeper die gestrekt in de hoek een schot van Vrijburg wist te stoppen. In de 66e minuut was het Ernst Buijnsters die na een actie over links wist te scoren en de thuisploeg op 3-0 voorsprong zette. Daarna was het weer Vrijburg die een niet te missen kans kreeg maar dit keer faalde de voorsprong verder uit te bouwen.
De wedstrijd leek gespeeld, in een van de spaarzame uitvallen van PSZ belandde de bal in het strafschopgebied op de hand van een verdediger waarna de scheidsrechter resoluut naar de penaltystip wees en PSZ-er Walraven de stand op 3-1 bracht. Door de nederlaag van de Zaandammers staat het met slechts 1 punt nog altijd troosteloos onderaan.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl