Saenden hard onderuit bij vv Knollendam

rkvv Saenden is er vandaag niet in geslaagd de buren uit Oost-Knollendam te verslaan. De inhaalwedstrijd die door de Wormerveerders gewonnen moest worden om virtueel bovenaan te blijven staan kende een verrassende einduitslag van 2-1. In de rust stond Saenden logischer wijs met 0-1 voor. Maar vv Knollendam zegevierde uiteindeljk met 2-1 en verschaft zichzelf hiermee weer wat lucht door Sporting S en Duinrand S onder zicht te houden. Beide concurrenten verloren vanmiddag en hierdoor houdt het Zeevogels en Rood Wit Zaanstad in het zicht. Door de nederlaag van Saenden heeft het er een concurrent bij in de vorm van runner up Sporting Krommenie terwijl ook Alcmaria Victrix een rol van kampioenskandidaat kan gaan vertolken.
Het laag geklasseerde PSZ kon zich opmaken voor de lastige uitwedstrijd in en tegen Castricum. In Zaandam won Csatricum met grote cijfers. Het werd een niet al te moeilijke voor de thuisploeg. Niet onvermeld mag blijven dat maar liefst vier basisspelers inclusief coach Jeroen Kroes die bij Castricum ontbraken. Bij PSZ staat een meer strijdlustigere ploeg dan voor de winterstop. Zonder de geschorste Ronald Stor wist PSZ het Castricum een half uur knap lastig te maken en stond het fier overeind en nog altijd 0-0.
Het grootste gedeelte van de 1e helft viel viel er ook nog niet veel dadendrang bij Castricum te bespeuren, beide ploegen waren redelijk aan elkaar gewaagd en het kwam nauwelijks tot kansen. FC Castricum maakte het zichzelf lastig door het rommelige en veel te gehaaste veldspel. De eerste kans voor Castricum werd pas in de 14e minuut genoteerd toen Carlo Vrijburg de keeper verschalkte door over hem heen te schieten, zijn schot werd echter onschadelijk gemaakt door een PSZ verdediger. Over en weer probeerden de ploegen aanvallen op te zetten die bij de thuisploeg veelal strandden door onnauwkeurig passes en voortijdig balverlies. Het was Castricum aanvaller Sebastiaan Weber die in de 20e minuut een niet te missen kans kreeg om op voorsprong te komen, vrij voor de keeper werd de bal echter ver over het doel geschoten.
In de 33e minuut was het dan eindelijk raak, het was Carlo Vrijburg die Menno Buijnsters vrij speelde en de laatste de bal loepzuiver in de rechterbovenhoek van het doel plaatste, 1-0. In het restant van de 1e helft was FC Castricum de bovenliggende partij met nog wel wat kansen voor Elario Zweet die in de 36 minuut een poeier op het doel gaf maar door de keeper werd geblokkeerd en Menno Buijnsters die een inzet door een verdediger geblokkeerd zag worden die beter had verdiend.
De tweede helft werd PSZ steeds verder terug gedwongen en was het Castricum dat het spel dicteerde maar vooralsnog zich tevreden moest stellen met kansen die het creëerde zonder dat dit doelpunten opleverde. Vrijburg, en Weber uit de rebound, kregen in de 53e minuut na elkaar mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen maar het vizier stond niet op scherp. PSZ kwam niet verder dan een paar speldenprikken die niet tot verontrusting konden leiden.
Het was weer Carlo Vrijburg die een paar minuten later de keeper verschalkte door een mooi schot in de rechterbovenhoek en Castricum op 2-0 voorsprong zette. De druk nam toe, aanval na aanval golfde op het PSZ bastion die werden gepareerd door verdedigers en de keeper die gestrekt in de hoek een schot van Vrijburg wist te stoppen. In de 66e minuut was het Ernst Buijnsters die na een actie over links wist te scoren en de thuisploeg op 3-0 voorsprong zette. Daarna was het weer Vrijburg die een niet te missen kans kreeg maar dit keer faalde de voorsprong verder uit te bouwen. De wedstrijd leek gespeeld, in een van de spaarzame uitvallen van PSZ belandde de bal in het strafschopgebied op de hand van een verdediger waarna de scheidsrechter resoluut naar de penaltystip wees en PSZ-er Walraven de stand op 3-1 bracht.
Aangetreden werd tegen het laag geklasseerde PSZ waarvan in de uitwedstrijd met grote cijfers werd gewonnen. Achteraf gezien werd het een niet al te moeilijke middag maar gemakkelijk ging het in een groot deel van de wedstrijd toch ook weer niet. Niet onvermeld mag blijven dat maar liefst vier basisspelers ontbraken.
Het grootste gedeelte van de 1e helft viel nog niet veel dadendrang te bespeuren, beide ploegen waren redelijk aan elkaar gewaagd, FC Castricum maakte het zichzelf lastig door het rommelige en veel te gehaaste veldspel.
De eerste kans voor FC Castricum diende zich aan in de 14e minuut toen Carlo Vrijburg de keeper verschalkte door over hem heen te schieten, zijn schot werd echter onschadelijk gemaakt door een PSZ verdediger. Over en weer probeerden de ploegen aanvallen op te zetten die bij de thuisploeg veelal strandden door onnauwkeurig passes en voortijdig balverlies. Het was Sebastiaan Weber die in de 20e minuut een niet te missen kans kreeg om op voorsprong te komen, vrij voor de keeper werd de bal echter ver over het doel geschoten.
In de 33e minuut was het dan eindelijk raak, het was Carlo Vrijburg die Menno Buijnsters vrij speelde en de laatste de bal loepzuiver in de rechterbovenhoek van het doel plaatste, 1-0. In het restant van de 1e helft was FC Castricum de bovenliggende partij met nog wel wat kansen voor Elario Zweet die in de 36 minuut een poeier op het doel gaf maar door de keeper werd geblokkeerd en Menno Buijnsters die een inzet door een verdediger geblokkeerd zag worden die beter had verdiend.
De tweede helft was het Castricum dat het spel dicteerde maar vooralsnog zich tevreden moest stellen met kansen die het creëerde zonder dat dit doelpunten opleverde. Vrijburg, en Weber uit de rebound, kregen in de 53e minuut na elkaar mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen maar het vizier stond niet op scherp. PSZ kwam niet verder dan een paar speldenprikken die niet tot verontrusting konden leiden.
Het was weer Carlo Vrijburg die een paar minuten later de keeper verschalkte door een mooi schot in de rechterbovenhoek en Castricum op 2-0 voorsprong zette. De druk nam toe, aanval na aanval golfde op het PSZ bastion die werden gepareerd door verdedigers en de keeper die gestrekt in de hoek een schot van Vrijburg wist te stoppen. In de 66e minuut was het Ernst Buijnsters die na een actie over links wist te scoren en de thuisploeg op 3-0 voorsprong zette. Daarna was het weer Vrijburg die een niet te missen kans kreeg maar dit keer faalde de voorsprong verder uit te bouwen.
De wedstrijd leek gespeeld, in een van de spaarzame uitvallen van PSZ belandde de bal in het strafschopgebied op de hand van een verdediger waarna de scheidsrechter resoluut naar de penaltystip wees en PSZ-er Walraven de stand op 3-1 bracht.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl