Telstar krijgt deksel op neus in OssTelstar heeft het tegen FC Oss net niet kunnen bolwerken. De besten kansen waren voor de in het zwart gestoken Velsenaren. Na ruim 93 minuten bleven zij met lege handen achter. Na bijna een uur spelen werd Huseyin Dogan de matchwinnaar. 


Telstar startte het duel sterk. Binnen zestig seconden was het bijna 0-1. Een goede aanval begon bij Wesley Zonneveld, passeerde o.a. de tussenstations Rodny Lopes Cabral en Karim Rossi en deed uiteindelijk de bal bij Terell Ondaan belandden. Zijn gekrulde schot verdween net naast de verkeerde kant van de paal. Ook Karim Rossi was dicht bij de openingstreffer. In de 4e minuut schoot hij de bal in. Op het laatst werd zijn inzet gekraakt en rolde de bal over de achterlijn. Even later mocht Sven van Doorm een corner nemen. Hij nam de hoekschop kort en speelde Frank Korpershoek aan. Van Doorm kreeg de bal terug en zette het leer voor. Toine van Huizen kopte net naast. In de 14e minuut was er een dubbele één-twee tussen Terell Ondaan en Sven van Doorm. De spits schoot de bal in de korte hoek. Keeper Nick Olij tastte mis maar de bal teisterde de paal. Binnen een kwartier vier kansen voor de Witte Leeuwen maar geen goals. Wat een pech! Pas in de 18e minuut kwam de thuisclub voor het eerst in de buurt van het Velsense doel. Uit een hoekschop kopte Rick Stuy van den Herik de bal in. Met een geweldige reflex richting de benedenhek voorkwam hij de 1-0. Na deze kans kabbelde de wedstrijd voort. Tot aan het rustsignaal van scheidsrechter Gerrets gebeurde er werkelijk niets meer voor beide doelen. Met een brilstand werd de rust bereikt.


Na rust betraden twee ongewijzigde ploegen het veld. Weer was de eerste kans voor Telstar. In de 50e minuut kopte Toine van Huizen de bal uit een hoekschop van Sven van Doorm net over het doel van Nick Olij. Zes minuten verder kwam TOP Oss geheel tegen de verhouding in op voorsprong. Uit een voorzet van jubilaris Dean van der Sluys, hij speelde zijn 100e duel voor de Osse formatie, kopte Huseyin Dogan de bal tegen de touwen: 1-0. In de 60e minuut liet Anass Najah ter hoogte van de middenlijn zich het kaas van het brood eten door Huseyin Dogan. De weg naar het doel van Wesley Zonneveld lag open. Hij mikte de bal te hoog. Rond de 75e minuut paste trainer/coach Mike Snoei een dubbele wissel toe. Senne Lynen en Karim Rossi werden naar de kant gehaald ten faveure van Ahmad Mendes Moreira en Jordie van der Laan. Telstar ging nog meer opportunistischer spelen, kreeg een aantal kansjes maar de terechte gelijkmaker werd niet meer gescoord. Zes minuten voor het einde van de wedstrijd werd Rodny Lopes Cabral voor Elvio van Overbeek gewisseld. Ook hij kon geen potten meer breken. Bijna was het nog 2-0 geworden. In de derde minuut van de extra speeltijd werd Delano Ladan vrij voor Wesley Zonneveld gezet. Oog-in-oog met de goalie faalde hij. Het zou niet verdiend geweest zijn.
 


STATISTIEKEN


Opstellingen
TOP Oss: 1. Nick Olij, 5. Bryan Smeets, 6. Lion Kaak, 7. Enzo Stroo (54e min. 26. Ragnar Oratmangoen), 8. Rick Stuy van den Herik, 10. Huseyin Dogan (90e min. +1 30. Delano Ladan), 12. Dean van der Sluys, 15. Lorenzo Piqué, 21. Philippe Rommens (80e min. 14. Olivier Rommens), 22. Niels Fleuren en 34. Hennos Asmelash.

Wel op de bank maar niet gespeeld: 2. Tim Keurntjes, 9. Koen van der Biezen, 13. Jonathan Waterberg, 19. Sjoerd Overgoor, 20. Ronald Koeman, 23. Norichio Nieveld en 29. Ibi Touré.


Telstar: 20. Wesley Zonneveld, 2. Rodny Lopes Cabral (84e min. 33. Elvio van Overbeek), 5. Elso Brito, 6. Frank Korpershoek, 8. Senne Lynen (74e min 10. Ahmad Mendes Moreira), 9. Karim Rossi (74e min. 19. Jordie van der Laan), 15. Anass Najah, 21. Toine van Huizen, 29. Sven van Doorm, 30. Melle Springer en 77. Terell Ondaan.

Wel op de bank maar niet gespeeld: 7. Dylan Mertens, 11. Shaquill Sno, 14. Danny van Haaren, 18. Darren Rosheuvel, 23. Kick Groot en 25. Sven van der Maaten. 


Arbitrage
scheidsrechter: de heer L.J. Gerrets
assistent-scheidsrechters: de heren H.D. Fikkert en R. Miedema
vierde official: de heer V.S. Vis


Scoreverloop
 56e min. 1-0 Huseyin Dogan 


Gele kaart 
88e min. Lion Kaak 


Toeschouwers
 1.371

bron;sctelstar.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl