Jong AZ pakt punt tegen FC Den Bosch

ZAANSTAD- Jong AZ heeft vrijdag een punt gepakt tegen titelkandidaat FC Den Bosch. De ploeg van trainers Michel Vonk en Koen Stam speelde op het AFAS Trainingscomplex dus doelpuntloos gelijk.
Jong AZ kwam goed uit de startblokken en kreeg binnen tien minuten twee grote kansen. Ondrej Mihalik schoot na het veroveren van de bal echter voorlangs, terwijl een poging van Kenzo Goudmijn rakelings over ging. Hierna werden de bezoekers iets sterker en was het mede aan keeper Jasper Schendelaar te danken dat er halverwege nog niet gescoord was. Hij redde onder meer op een schot van Vincent Vermeij en een van richting veranderde vrije trap van Danny Holla.
Gesloten gelederen
Ook na rust was het duel in balans en waren de kansen schaars. De Alkmaarders hielden de gelederen goed gesloten en aasden zelf op de uitbraak. Dat lukte bijvoorbeeld toen Tijjani Reijnders uit een voorzet van Mihalik in het zijnet kopte. Over en weer werden verder vooral speldenprikjes uitgedeeld, al was Julián Marchioni nog dicht bij de 0-1. Hij schoot echter naast.
Stam: ‘Speelden geconcentreerd’
“Ik ben heel content met de wijze waarop we samen voor een resultaat hebben gestreden”, zei Stam. “Vanaf de eerste tot en met de allerlaatste seconden speelden we geconcentreerd en zo hebben we vandaag de nul gehouden. Uitstekend gedaan. De laatste weken zie ik sowieso een ploeg waarin hard voor elkaar gewerkt wordt. Dan is het fijn om er een resultaat voor terug te krijgen. Wel moeten we aan de bal vaardiger zijn om zo vaker voor het doel van de tegenstander te komen.”
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ – FC Den Bosch 0-0 (0-0)
Keuken Kampioen Divisie
Opstelling Jong AZ: Jasper Schendelaar; Mauro Savastano, Henri Weigelt (52. Joris Kramer), Léon Bergsma, Owen Wijndal; Mees Hoedemakers (67. Jelle Duin), Peer Koopmeiners, Kenzo Goudmijn, Tijjani Reijnders; Ondrej Mihalik (90. Kai Koreniuk), Jeremy Helmer.
Opstelling FC Den Bosch: Wouter van der Steen; Mats Deijl, Sam Kersten (72. Stefan Velkov), Leo Väisänen, Amine Khammas; Danny Holla, Rauno Sappinen, Julián Marchioni (79. Imran Oulad Omar); Sven Blummel, Vincent Vermeij (72. Jort van der Sande), Danny Verbeek.
Scoreverloop:
Gele kaarten: Goudmijn, Duin (Jong AZ), Khammas (FC Den Bosch).
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Alex Bos.
Toeschouwers: 600.
bron; az.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl