Teveel ontzag FC Zaandam voor koploper Monnickendam

Koploper Monnickendam heeft tegen FC Zaandam verzuimd aan het doelsaldo te werken. Op bezoek bij de middenmoter maakte de lijstaanvoerder van de zaterdag tweede klasse A geen fout: 0-2. In Zaandam was vv Monnickendam de bovenliggende partij, alleen speelden de bezoekers in een veel te laag tempo om FC Zaandam stuk te spelen. Vele aanvallen liepen op niets uit. Het duurde tot de dertigste minuut voordat de score werd geopend. Donny Reugenbrink schoot een vrije trap onhoudbaar voor Zaandam-doelman Sem Bolt binnen: 0-1.
De tweede helft werd een kopie van het eerste bedrijf. Terwijl iedereen dacht dat vv Monnickendam het tempo zou gaan opvoeren, bleef het saai. Tien minuten na rust werd de marge verdubbeld. De vallende Elias Clement nam de bal onfortuinlijk met zijn hand mee, voor de scheidsrechter voldoende om een strafschop toe te kennen. Deze werd onberispelijk benut door Tom Pruim.
De Zaandammers konden niet beter en Monnickendam slaagde er niet in verder uit te lopen. De thuisploeg eindigde het duel overigens met tien man vanwege een rode kaart voor Mounir Raji. Veel veranderde dit niet aan de stand. Door de plichtmatige zege behoudt de ploeg van Ab Persijn een voorsprong van negen punten op achtervolger ZOB.
Opstelling FC Zaandam:
S. Bolt. Jesse van Kuijk 68e minuut Z. Bounhalli I. Axwijk. B.van der Wouden. B. Klein Reesink 88e minuut D. Boelhouder. M. Raji. Z. Hartgers. L. Steenkamp 66e minuut J. Kramer. E. Clement. S. Öztürk.L. Wijkstra.
Wissels: Erkan Malcoc. Danny Boelhouder. Ori Hoogland. Zakaria Bounhali

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl