FC Volendam haakt aan

Na de goede resultaten in de wedstrijden tegen Sparta, Ajax en Den Bosch stond FC Volendam voor de opgave om laagvlieger Helmond Sport te verslaan om zodoende definitief aan te haken bij de clubs die strijden om de play-offs. De thuisclub won met 1-0, maar kon niet echt overtuigen. De winst was echter het belangrijkste. Door de driepunter steeg FC Volendam weer een plek op de ranglijst.
Meteen na het beginsignaal van scheidsrechter Nagtegaal zocht de thuisclub de aanval. Na een prima bal van achteruit door Betti kreeg Nick Doodeman de kans om voor zijn man te komen en op doelman Stijn van Gassel af te gaan ware het niet dat hij er niet in slaagde om de bal onder controle te krijgen. Even later kwam Betti vanaf de linkervleugel goed door. Hij kon de bal voorgeven of zelf een doelpoging wagen. Hij koos voor het laatste, maar zag zijn schot voorlangs gaan. In de 11e minuut was het assist koning Nick Doodeman die de bal vanaf de rechtervleugel voor de voeten schoof van de inkomende Kevin Visser, die de bal vervolgens langs doelman Stijn van Gassel schoof, 1-0. Een snelle opsteker dus voor de ploeg van Hans de Koning. Na bijna een half uur spelen zag Jari Vlak zijn afstandsschot maar net over het doel van Helmond Sport gaan. De bezoekers hadden tot dan toe weinig in de melk te brokkelen. Pas in de 40e minuut mocht Helmond Sport een hoekschop nemen. Dat was het enige noemenswaardige wapenfeit in de eerste helft van de Brabanders. In feite had FC Volendam al voor rust ruimer afstand moeten nemen.
Kevin Visser
Na de hervatting was het in de 63e minuut Dani van der Moot die een kopbal niet meer zag opleveren dan een hoekschop. Daaruit schoot Kevin Visser de bal hoog over het doel. Helmond Sport had in het begin van de tweede helft al meer laten zien dan in de hele eerste helft. Dani van der Moot kreeg de kans om uit te halen en voor 2-0 te zorgen, maar hij schoot de bal recht op doelman van Gassel af. Helmond Sport. Datzelfde deed invaller Albian Muzaqi aan de andere kant. FC Volendam hield de bezoekers in de wedstrijd. Een voorzet van Jari Vlak werd hoog over geschoten door Antwi. Helmond Sport bleef loeren op de gelijkmaker. Toch kreeg de thuisclub de beste kansen. Antwi kreeg kort op elkaar twee mogelijkheden om schoten af te vuren op doelman van Gassel, maar had zijn vizier niet op scherp staan.
De wedstrijd werd bijgewoond door 2.719 toeschouwers. Man van de wedstrijd bij FC Volendam werd matchwinnaar Kevin Visser.
Opstelling FC Volendam:
Jordi van Stappershoef, Robin Schouten, Marco Tol, Darryl Baly, Mohamed Betti, Kevin Visser, Nick Doodeman, Jari Vlak (88.Gerry Vlak), Dani van der Moot (76. Cas Peters), Boy Deul, Anthony Berenstein (71. Rodney Antwi).
15 februari 2019 / Keuken Kampioen Divisie bron; fcvolendam.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl