Jong AZ treft Den Bosch in Zaanstad

ZAANSTAD- Jong AZ krijgt vrijdag titelkandidaat FC Den Bosch op bezoek. In Zaanstad wordt om 20:00 uur afgetrapt. Losse kaarten kosten € 5 en zijn verkrijgbaar aan de poorten van het AFAS Trainingscomplex. Hierbij geldt een clubkaartverplichting.
Jong AZ is wisselvallig aan het nieuwe kalenderjaar begonnen. Tegenover zeges op Jong FC Utrecht en SC Cambuur werden stonden nederlagen tegen FC Dordrecht, Roda JC en Almere City FC. In een drijfnat Almere kwam de ploeg van Michel Vonk en Koen Stam vorige week prima voor de dag, maar werd ondanks een duidelijk overwicht in de tweede helft aan het kortste eind getrokken.
Periodetitel
Nummer twee FC Den Bosch kent een zeer sterk seizoen. De formatie van trainer Wil Boessen pakte in januari de tweede periodetitel en ging tot voor kort aan kop in de Eerste Divisie. In de laatste drie wedstrijden werd echter slechts één punt gepakt (vorige week tegen FC Volendam), waardoor de Brabanders nu zes punten achter de nieuwe lijstaanvoerder FC Twente staan.
Bossche blikvangers
Stefano Beltrame is een van de Bossche blikvangers. De Juventus-huurling scoorde tien keer en werd in zijn doelpuntenproductie geholpen door onder anderen Branco van den Boomen. Hij was al goed voor zeven assists. Alleen Dylan Seijs van RKC (acht assists) bereidde meer goals voor. Ook de achterhoede van de Blue White Dragons staat goed: doelman Wouter van der Steen hield al acht keer zijn doel schoon.
Eerdere ontmoetingen
Eerder dit seizoen ging Jong AZ onderuit bij FC Den Bosch. De beloften deden weinig onder voor de thuisploeg, maar verloren ondanks een treffer van Ferdy Druijf met 3-1. Diezelfde eindstand stond in Stadion De Vliert een seizoen eerder ook op het scorebord, toen in Alkmaars voordeel. Op het AFAS Trainingscomplex hielden de ploegen elkaar een jaar geleden in evenwicht: 1-1.
Arbitraal kwartet
De wedstrijd staat onder leiding van Alex Bos. De scheidsrechter uit Elborg wordt langs de zijlijnen door Maarten Ketting en Halis Murat Küçükerbir. Wouter Wiersma is de vierde official.
Clubkaartverplichting
Tickets voor het duel op Zaanse bodem kosten € 5 en zijn verkrijgbaar aan de poorten van het AFAS Trainingscomplex. Let op: hierbij geldt een clubkaartverplichting. Ook is er de mogelijkheid tot aanschaf van een Seizoenkaart. Voor € 25 bezoek je alle thuisduels van Jong AZ. Klik hier voor alle info.
Live
Vrijdag niet aanwezig bij het treffen tussen Jong AZ en FC Den Bosch? De wedstrijd is ook live te volgen via het Twitter-account van AZ en wordt in zijn geheel uitgezonden door FOX Sports. Op het open kanaal van FOX zijn die avond vanaf 22:00 uur alle highlights uit speelronde 25 van de Keuken Kampioen Divisie te zien.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl