Achterban AZ steunt met ruim 158.000 euro de jeugdopleiding

Achterban AZ steunt met ruim 158.000 euro de jeugdopleiding
REGIO – Een uniek staaltje geldinzameling vanuit de AZ-supporters via de VriendenLoterij. AZ kan dankzij haar achterban dit jaar 158.996 euro in ontvangst nemen voor de jeugdopleiding en andere maatschappelijke projecten van de club. Hiermee hebben de supporters het record van afgelopen jaar verbroken. Bij de VriendenLoterij hebben de deelnemers de mogelijkheid om voor een zelfgekozen goed doel, club of vereniging mee te spelen, waaronder hun favoriete Eredivisieclub. Van elk gekocht lot is de helft bestemd voor een goed doel op het gebied van gezondheid en welzijn.
Bij AZ gaat de schenking naar de jeugdopleiding, onder andere voor scholing van de jeugdspelers. Dit zodat kinderen naast hun voetbalopleiding op een toekomst in de maatschappij worden voorbereid. Niet alle kinderen stromen namelijk door naar het betaalde voetbal. De opgedane kennis tijdens de jeugdopleiding op sociaal en maatschappelijk gebied nemen ze mee in hun verdere toekomst, die veelal buiten het voetbal ligt.
AZ is dit jaar één plaats gestegen en staat met 158.996 euro op plek vijf in de lijst Eredivisievoetbalclubs die dit jaar door supporters via de VriendenLoterij steun ontvangen. AFC Ajax staat op een met 1.513.553 euro, gevolgd door nummer twee Feyenoord met 1.429.427 euro en PSV met 470.509 euro.
Vanaf seizoen 2018/2019 kunnen de Eredivisieclubs een maatschappelijk project insturen en meedingen naar de titel ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’, een door de VriendenLoterij en de Eredivisie georganiseerde prijs. Een vakjury, met experts op het gebied van maatschappelijk ondernemen, buigt zich over de inzendingen. De award beloont de drie meest impactvolle initiatieven van de Eredivisieclubs met een geldprijs. Tijdens het 37e Gala Voetballer van het Jaar, afgelopen september, kregen alle achttien Eredivisieclubs een eenmalige bijdrage van 5.000 euro om zo’n vernieuwend maatschappelijk initiatief te bedenken of te starten. De VriendenLoterij en de Eredivisie maken de winnende drie projecten aan het einde van seizoen 2018/2019 bekend.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl