`De koninklijke` op bezoek bij AFAS trainingscomplex in Zaanstad

ZAANSTAD- De AZ Jeugdopleiding werd afgelopen week bezocht door een delegatie van Real Madrid. Onder anderen Alberto Giráldez, voormalig coördinator talentontwikkeling van de Koninklijke, is lyrisch over de werkwijze en sfeer op het AFAS Trainingscomplex.
Een groep van bijna dertig studenten (trainers, coördinatoren en hoofd jeugdopleidingen in spe) en stafleden van Real Madrid University opende het bezoek aan AZ vorige week maandag met de wedstrijd Jong AZ – SC Cambuur (2-1). Op woensdag en vrijdag werd het programma inhoudelijk ingevuld, waarbij de Alkmaarse manier van opleiden uit de doeken werd gedaan. Real Madrid bezocht de AZ Jeugdopleiding voor het vierde jaar op rij.
Viejo: ‘Doet denken aan Real’
“We krijgen wederom een fantastisch programma aangeboden door een team topprofessionals”, vertelt David Viejo, leider van het Real Madrid University-masterprogramma. “We worden hier ontvangen door slimme mensen met een goede energie, die de geweldige visie van AZ – waarin het streven naar ‘elke dag meer’ centraal staat – belichamen. Met eigen ogen zie ik dat deze club zichzelf elk jaar verder ontwikkelt. Die mentaliteit doet denken aan Real Madrid, waar ook altijd naar perfectie wordt gezocht.”
Oud-prof Fuster: ‘Logisch dat men trots is’
Een van de studenten is David Fuster (37), oud-speler van Villarreal, Olympiakos Piraeus en Getafe. Hij doet de UEFA Pro-trainerscursus en is in Nederland om zich te verrijken met inzichten uit een andere voetbalcultuur. “Boeiend om te zien hoe spelers in elk onderdeel van hun ontwikkeling worden begeleid”. zegt Fuster. “Het draait niet alleen om het voetbaltechnische aspect; er is een programma voor je volledige lifestyle. Ik proef dat de mensen hier trots zijn op de jeugdopleiding en dat is ook logisch als je ziet hoeveel jeugdspelers het eerste team halen.”
Oude meester
Tussen alle jonge gezichten in het Madrileense kamp bevindt zich ook een ervaren oude maestro: Alberto Giráldez. In de periodes 2000-2005 en 2008-2011 was hij coördinator talentontwikkeling bij Real Madrid, verder werkte hij in diverse functies voor onder meer Valencia, Sevilla, Getafe en Watford. Giráldez (68) is een van de oprichters van het masterprogramma en in Nederland om met zijn ervaring de trip van extra diepgang te voorzien.
Giráldez: ‘AZ, Gefeliciteerd’
“Een heel interessante trip voor de studenten”, begint Giráldez zijn lofzang. “We zijn bij een zeer goed georganiseerde club met een prachtige infrastructuur. AZ werkt met een duidelijk doel voor ogen en een jonge, zeer energieke trainersstaf. Misschien dat daaraan voor de diversiteit nog een wijze oudere coach kan worden toegevoegd, verder heb ik niets aan te vullen. Ik feliciteer AZ met wat zij hebben en willen, maar nog meer met het feit dat zij weten hoe dat te bereiken.”
Brandenburg: ‘Kennisuitwisseling’
“Real Madrid neemt bij ons een kijkje in de keuken en is met name geïnteresseerd in onze manier van talentherkenning en -ontwikkeling”, legt Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg uit. “Ze lopen mee en bekijken trainingen, wij geven een aantal presentaties. Dit is een heel waardevolle samenwerking. Zo zijn andersom een paar maanden geleden trainers van ons in Madrid geweest, dit staat dus in het kader van kennisuitwisseling.”
bron; az.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl