Ouderwetse 4-3 winst voor Fortuna W

Al wedstrijden lang is het spel van het eerste elftal van de Wormerveerse hoofdklasser meer dan verzorgd. Alleen het scoren van doelpunten ontbrak nog. Ook dat probleem lijkt na de winterstop getackeld. De virtueel koploper Hoogeveen moest dat in de eerste helft ervaren (3-0 achterstand) maar kwam de kleedkamer uit met de wetenschap dat er nog 45 minuten resteerden om daar iets te gaan doen. Dat leek te gaan lukken (terug tot 3-3), maar uiteindelijk wist Fortuna met 4-3 te winnen!
Na een indrukwekkende herdenking van erelid Fred Wouda en kranslegging op zijn tribune stoel ontrolde zich een meer dan aantrekkelijk schouwspel. Hoogeveen toonde zich een uiterst balvaardige partij en wist de mannen van trainer Martin de Groot in de defensie te drukken. Na een kwartier spelen wist Fortuna zich daar voorzichtig onderuit te spelen en in de 21e minuut was het Nick Snelders die van ongeveer 25 meter een vrije trap perfect in het net wist te schieten. De druk bleef onverminderd groot van Fortuna zijde en dat betaalde zich na 25 minuten uit. Toen was het andermaal een vloeiende aanval met een pass van aanvoerder Milan Klopper die Ferry Heinis op maat bediende. Hij was het die uiterst beheerst 2-0 scoorde. En na een half uur was het nogmaals juichen toen Sander van de Poll een sterke aanval doeltreffend wist af te ronden (3-0). Van de Poll, zoon van oud Ajax doelman Dennis, is momenteel bij de Gladoren het toonbeeld van zich prima ontwikkelende eigen kweek spelers.
Dat er in het tweede bedrijf iets te gebeuren stond werd al snel duidelijk. Trainer Nico Haak wisselde liefst drie verdedigende spelers voor evenveel mannen met aanvallende opdrachten. Die wissels wisten driemaal door te zetten en te scoren. De spanning steeg tot een hoogtepunt. Want bij de stand 3-2 lag de 4-2 absoluut in de lijn der verwachting, de kansen waren er ruimschoots, maar het werd toch 3-3.
Fortuna wist vol geloof in eigen kunnen aanvallend sterk te blijven spelen en de 4-3 van Milan Klopper zorgde voor een orkaan aan geluid. Die stand werd tot einde wedstrijd behouden
In het kort:
Fortuna Wormerveer – Hoogeveen: 4-3 (3-0). Scoreverloop: 25e Nick Snelders 1-0, 28e Ferry Heijnis 2-0, 32e Sander van der Poll 3-0, 53e en 64e Saber Hendriks 3-1 en 3-2, 82e Daniël Manning 3-3, 85e Milan Klopper 4-3.
Foto/tekst: K.Klinkenberg

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl