OSV met tien man bijna te sterk voor FC Zaandam

Een van de weinige derby`s in de tweede klasse voor FC Zaandam afgelopen zaterdag. De formatie van Miel Mans hoefde niet ver te reizen en mocht op sportpark Oostzanerwerf aantreden tegen OSV.
De parallellen tussen de beide verenigingen komen ook redelijk overeen. Echter is OSV nog gevrijwaard van een fusie. Zowel OSV als FC Zaandam hebben bewust gekozen voor het zaterdag voetbal.
Wanneer de twee clubs de strijd met elkaar aangaan is het vaak spannend tot aan de laatste minuten. OSV en FC Zaandam ontlopen elkaar ook weinig tot niets. FC Zaandam behaalde vorige week een prima thuisoverwinning tegen Blauw Wit/ Beursbengels. OSV kreeg een behoorlijk pak slaag in de thuiswedstrijd tegen koploper vv Monnickendam.
Vandaag stond de wedstrijd, zoals vele overige wedstrijden in de 2e klasse A, in het teken van aansluiten bij de top 5 of meer naar beneden kijken en spelen tegen degradatie. De wind bleek tevens voor beide teams een extra tegenstander. In de 5e minuut van de wedstrijd moest keeper Sem Bolt handelend optreden bij een gevaarlijke aanval van OSV. Brian Klein Reesink stond in de 7e minuut aan de basis van een prima aanval van FC Zaandam, zijn voorzet werd net niet goed verwerkt door Serdar Öztürk.
De corners van Mounir Raji waren keer op keer gevaarlijk mede ook door de wind. Uit een corner van Mounir Raji was het Ozturk die vrijstaand bij de 2e paal kon inkoppen en FC Zaandam in de 10e minuut op een 0-1 voorsprong zette. Na het inkomen met een gestrekt been op Brian Klein Reesink was het over en uit voor de speler van OSV die met een directe rode kaart kon vertrekken.
OSV bleek duidelijk aangeslagen na de 0-1 en deze vroege rode kaart. Bij de thuisploeg begon men zowaar te praten en te protesteren richting de scheidsrechter. Het leverde in 5 minuten tijd drie onnodige gele kaarten op! Kort daarna kreeg Serdar Ozturk kreeg nog een mogelijkheid op de 0-2 maar de keeper kon redding brengen. Hierdoor kon FC Zaandam met een minimale voorsprong rusten.
Een vanzelfsprekendheid dat de mannen van trainer Miel Mans op basis van enorm veel routine en een man meer situatie de wedstrijd in de tweede helft uit zouden spelen bleek het niet. Niets van dat alles was waar want er werd niet of nauwelijks druk gezet op de achterhoede van OSV waardoor het leek alsof de Oostzaners af en toe zelfs een man meer had.
Het was dat keeper Sem Bolt in goeden doen was want hij moest drie keer achter elkaar handelend optreden. OSV ging er steeds meer in geloven dat er mogelijk een punt te behalen viel. Luuk Steenkamp werd in de 61e minuut ingebracht voor Zino Hartgers wat voor het nodige schrik effect moest leiden. Echter bijna leek OSV niet veel later loon naar werken te krijgen; vrijstaand voor keeper Sem Bolt schoot de OSV spits de bal centimeters naast het doel. FC Zaandam kwam met de schik vrij. Zo nu en dan wisten de bezoekers ook mogelijkheden te creëren. Een prima aanval van FC Zaandam ingeleid door Serdar Ozturk die Lucas Wijkstra vrij voor de keeper zette. Wijkstra maakte een verkeerde keuze door de bal voor te geven in plaats van deze zelf af te maken. Dit had de veilige voorsprong van 0-2 voor FC Zaandam moeten zijn. Ook Serdar Ozturk kreeg een minuut later een enorme kans, ook nu vrij voor de keeper maar zijn schot ging over de lat. Het venijn van deze wedstrijd zat hem echter in de staart wedstrijd. Dat er nog krachtvoetbal kon worden gespeeld in de de laatste minuten was een compliment voor het strijdbare OSV was. De thuisploeg wist namelijk op 1-1 te komen na een mooi afstandsschot waar sluitpost Sem Bolt weinig vat op kon krijgen. Bij FC Zaandam dachten ze de punten dan maar eerlijk te kunnen verdelen maar de Amsterdammers hadden daar weinig oren naar. Na een sterk slotoffensief werd het zelfs 2-1 voor thuisploeg OSV. Het was een behoorlijke misvatting van de Zaandammers door achteruit te leunen. Met deze tussenstand kon OSV op de ranglijst van de Zaandammers loskomen. Gelukkig voor de blauw witten kon Lucas Wijkstra in de slotseconden van de wedstrijd de gelijkmaker op zijn naam zetten. Hierdoor werd de einduitslag 2-2 en was de opluchting in het FC Zaandam kamp groot. Door dit gelijke spel staat FC Zaandam nu op de achtste en OSV op de zevende plek met een verschil van 1 punt, al heeft FC Zaandam nog een wedstrijd tegoed. Volgende week komt de ongenaakbare koploper vv Monnickendam op bezoek op sportpark Hoornseveld. Dan zal FC Zaandam met een andere instelling het veld op moeten stappen.
0-1 Serdar Öztürk
1-1 OSV
2-1 OSV
2-2 Lucas Wijkstra
Opstelling FC Zaandam:
S. Bolt. L. van Vliet. I. Axwijk. B. v/d Wouden B. Klein Reesink. M. Raji. Z. Hartgers. 61e minuut Luuk Steenkamp.E. Guzhan. E. Clement. S.Öztürk. L. Wijkstra.
Wissels:Luuk Steenkamp, Gijs Gastkemper, Jesse van Kuijk
Archieffoto: Caroline Kramer

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl