Weer punt FC Volendam tegen titelfavoriet

Met een ongewijzigde basiself startte FC Volendam vanavond in de winderige Vliert tegen de runner-up uit de Keuken Kampioen Divisie FC Den Bosch. De Bosschenaren hadden voorafgaand aan vanavond twee duels op rij verloren. FC Volendam pakte daarentegen vier punten uit de laatste twee duels.
De bezoekers maakte het de thuisploeg in de beginfase onmogelijk om te voetballen. De Bossche achterhoede werd onder druk gezet zodat de lange bal gehanteerd moest worden. Toch kon FC Den Bosch na negen minuten de score openen, toen Rauno Sappinen van dichtbij naast schoot. Tien minuten had Dani van der Moot de 0-1 op zijn slof, maar goalie Wouter van der Steen lag in de weg.
De wedstrijd ging gelijk op en gaandeweg werd FC Volendam brutaler. Dat leidde tot enkele halve kansjes, tot onvrede van de fans van de thuisploeg. In de 37e minuut was het wél raak. Wie anders dan Boy Deul speelde zich vrij en van iets buiten de zestien schoot hij in de verre hoek raak: 0-1. Tot de rust hielden de oranjehemden verder vrij eenvoudig de nul, waardoor er met een voorsprong aan de thee kon worden gegaan.
De Bossche fans klampten zich vast aan het eerste duel tussen beide teams. Immers, toen leidde FC Volendam ook met 1-0 halverwege. Alleen gingen de Blauwen er met een 2-1 overwinning vandoor. De fans van Den Bosch gingen er nog eens achter staan en met Vincent Vermeij er voorin bij werd de druk hoog. Sven Blummel zorgde met een fraaie goal na 52 minuten voor de gelijkmaker: 1-1. Even later ontsnapte FC Volendam aan de 2-1 toen het de bal ternauwernood kon wegwerken vanaf de doellijn.
De Bossche storm ging daarna wat liggen. Dat zorgde ervoor dat FC Volendam wat beter in de wedstrijd kwam. Met Martijn Kaars voor Dani van der Moot zochten de gasten voor die ene perfecte counter. Dat lukte bijna drie minuten voor tijd, maar van der Steen was attent en ontnam Kaars de kans op 1-2.
Eerlijk gezegd had dat misschien iets teveel van het goede geweest. FC Volendam koesterde het punt bij het sterke FC Den Bosch en zette de sterke reeks voort. Volgende week is Helmond Sport de volgende opponent.
0-1 Boy Deul
1-1 Sven Blummel bron; fcvolendam.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl