Onnodige verlies jong AZ in Almere

ALMERE- Jong AZ heeft vrijdag een onnodige nederlaag bij Almere City geleden: 2-0. De ploeg van trainers Koen Stam en Michel Vonk was na rust duidelijk de bovenliggende partij, maar verzuimde zichzelf te belonen en had ook het geluk niet aan de zijde.
Jong AZ begon sterk en was dicht bij via Jelle Duin (lepe poging van afstand) en Tijjani Reijnders (vrije trap net over). Hierna kwam Almere City beter in de wedstrijd. Het startschot werd al gegeven door Radinio Balker, die zijn schot uit de hoek getikt zag worden door Jasper Schendelaar. De keeper was na een klein halfuur echter kansloos toen voormalig AZ’er James Efmorfidis hard en laag binnen schoot.
Levensgrote kansen
De bezoekers werden nauwelijks nog gevaarlijk, maar kantelden het wedstrijdbeeld na rust volledig. De eerste kansjes waren voor de mee opgekomen Joey Jacobs, terwijl een corner van Mees Hoedemakers met moeite verwerkt werd door Agil Etemadi. Hierna ontstond een aantal levensgrote kansen voor Kai Koreniuk en Ondrej Mihalik, maar de gelijkmaker bleef wonderwel uit.
Paal en hands
Geluk ontbrak ook aan Alkmaarse zijde. Eerst schoot Tijjani Reijnders op de paal, vervolgens had Jong AZ recht op een penalty die het niet kreeg. Een Almeerse handsbal in het strafschopgebied werd namelijk niet gezien door de scheidsrechter. Jong AZ bleef voor de gelijkmaker strijden, maar kreeg juist de 2-0 om de oren. In blessuretijd scoorde Tim Receveur.
Vonk: ‘Recht op meer’
“We hoopten de lijn van de zege op Cambuur door te trekken, maar speelden een moeizame eerste helft”, zag Vonk. “We speelden met minder energie en de afstanden waren te groot. Na rust ging dat veel beter, maar dan moet je jezelf wel belonen. Los daarvan zit het ons ook niet mee. We raken lat en paal, verdienen een penalty en de 1-0 viel voor rust na een overtreding op Kenzo. De manier waarop we verliezen is dus zuur. Wij waren een volledige helft beter dan Almere en hadden eigenlijk recht op meer. We doen onszelf tekort.”
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Almere City FC – Jong AZ 2-0 (1-0)
Keuken Kampioen Divisie
Opstelling Almere City FC: Agil Etemadi; Bram van Vlerken, Radinio Balker, Damon Mirani, Moustapha Seck; Tim Receveur, Anass Ahannach (81. Ricardo Kip), Youri Loen; James Efmorfidis, Stijn Meijer (81. Kevin Luckassen), Ilias Alhaft (89. Anwar Bensabouh).
Opstelling Jong AZ: Jasper Schendelaar; Joey Jacobs, Henri Weigelt, Joris Kramer, Mauro Savastano; Mees Hoedemakers (79. Thijs Oosting), Peer Koopmeiners, Kenzo Goudmijn, Tijjani Reijnders; Ondrej Mihalik, Jelle Duin (53. Kai Koreniuk).
Scoreverloop: 27. Efmorfidis 1-0, 90+3. Receveur 2-0.
Gele kaarten: –
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Stan Teuben.
Toeschouwers: 2.211.
bron:az.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl