Jong AZ vrijdag op bezoek bij Almere City

ALKMAAR- Gelijktijdig met AZ 1 komt vrijdag ook Jong AZ in actie. Terwijl het eerste elftal in Breda tegen NAC speelt, treft de beloftenploeg Almere City. Ook in het Yanmar Stadion wordt om 20:00 uur afgetrapt.
In Flevoland staan twee ploegen tegenover elkaar die in de vorige speelronde de volle buit pakten. Jong AZ deed dat op een ijskoud AFAS Trainingscomplex, waar regen en wind de ploeg niet van een ijzersterke prestatie kon weerhouden. Goals van Ondrej Mihalik en Kenzo Goudmijn zetten de equipe van Michel Vonk en Koen Stam op het spoor van een 2-1 zege op Cambuur. Daardoor stegen de Alkmaarders naar de zeventiende plaats.
Negen debutanten
Bij Jong AZ stond verdediger Joey Jacobs maandag voor het eerst in de basis. De jongere broer van Jamie Jacobs debuteerde al eerder als invaller. In totaal maakten dit seizoen tot dusverre negen spelers hun entree in het betaald voetbal. Naast Jacobs zijn dat Mees Bakker (tegen Almere City), Richard Sedlacek, Mo Taabouni, Thijs Oosting, Joey Roggeveen, Jasper Schendelaar, Justin de Haas en Des Kunst. Taabouni is er vrijdag overigens niet bij. Hij zit met Oranje Onder 17 in Portugal.
Zege in Kerkrade
Almere City startte 2019 met nederlagen tegen FC Volendam en titelkandidaten Go Ahead Eagles en FC Twente. In de vorige speelronde volgde echter het herstel en werd Roda JC in eigen huis verslagen. Mede dankzij rappe treffers van Bram van Vlerken en Damon Mirani won de formatie van de Italiaans-Nederlandse coach Michele Santoni met 1-2 in Kerkrade. Ally, zoals de club in de volksmond wel genoemd wordt, staat veertiende.
Seizoensouverture
Jong AZ en Almere City openden het seizoen in augustus met een onderling treffen op een zwoele Zaanse zomeravond. De bezoekers kwamen ijzersterk uit de startblokken en hadden halverwege een 0-3 voorsprong te pakken. Na een rode kaart van Moustapha Seck liet de tweede helft een ander spelbeeld zien en vocht de thuisploeg zich terug, maar verder dan 2-3 (goals van Tijjani Reijnders en Ferdy Druijf) kwam Jong AZ niet.
Arbitraal kwartet
Het treffen in het Yanmar Stadion staat onder leiding van Stan Teuben. De 23-jarige scheidsrechter uit Aarle-Rixtel wordt geassisteerd door Steven van der Vrande en Djurre Zijlstra. Roel de Cock is de vierde official.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl