Sporting Krommenie schudt zvv Zaandijk van zich af

Op een zonovergoten Provily Sportpark was het de beurt aan Sporting Krommenie om Zaandijk van zich af te houden in de Zaanse derby om de 3de plaats in de 4de klasse.
Zaandijk mocht aftrappen en trok meteen vanaf de aftrap fel van leer. Er werd goed gecombineerd door de blauwen en Sporting Krommenie keek ernaar en liet zicht overbluffen. Dit leidde tot een aantal kansen van Zaandijk. Geheel tegen de verhoudingen in werd het eerste doelpunt al vroeg in de wedstrijd gescoord door SK. Uit een splijtende pass van centrale verdediger de Graaf maakte Meijns zich los uit de in slaap gesukkelde verdediging van Zaandijk om diagonaal in de verre hoek af te maken. 1 – 0. Zaandijk liet zich hier niet uit het veld door slaan en met name de verre ingooien van Molenaar en de snelle acties van de rechtsbuiten Vooren zorgden voor veel gevaar voor het Krommeniese doel. Toch was het wederom Meijns van SK die vanuit een vrije trap doelman Meijns op de proef stelde en de rebound van Krook over zag suizen. Hoewel Zaandijk in deze fase zeker niet onderdeed voor SK was het de levensgevaarlijke Meijns die op aangeven van Unlu de kans op 2 – 0 voor open doel aan zich voorbij liet gaan. Onder het genot van een broodje van Damianos golfde het spel op en neer waarbij opviel dat Zaaandijk het betere van het spel had, maar weinig grip had op de snellen spitsen van SK die de beste kansen hadden.
De tweede helft begon zoals de 1ste helft geëindigd was. De eerste kans was dan ook voor Zaandijk die uit een goede combinatie Vooren vrij speelde. Deze liet zich echter te veel naar de buitenkant dirigeren waardoor hij niet meer doeltreffend kon uithalen. De spitsen van SK waren ook nu weer een plaag voor Zaandijk en in de 5de minuut na rust wist Schoonheijt zich na goed doorzetten aan de linkerkant vrij te maken en via een teruggetrokken voorzet Krook te bereiken die via de paal doeltreffend afrondde. 2 – 0. Na dit doelpunt was het de beurt aan SK om de wedstrijd te beheersen. Er werd vlot gecombineerd door de rood-witten en er leek geen vuiltje aan de lucht voor SK. Dit resulteerde in een aantal kansen voor SK, waarvan de grootste kwam voor rekening van Krook, die na een bekeken steekpass van Pirovano, door de benen van de keeper op de binnenkant van de paal mikte doch deze keer caramboleerde de bal uit het doel en ook de andere spitsen van SK waren niet attent genoeg om de wedstrijd definitief te beslissen. Hier putte Zaandijk toch weer wat moed uit en uit een korte corner en door onoplettendheid aan de kant van SK wist Zaandijk bij de eerste paal de 2- 1 binnen te tikken. Dit was voor Zaandijk het sein om nog wat extra gas te geven en voor SK en zijn supporters nog wat angstige momenten te bezorgen. De grootste kans was voor Gedik, die de bal na een vrije trap rakelings over schoot. Na dit schot nam SK de teugels weer in de handen en pikte Krook van SK uit een rommelige situatie de bal tussen de 2 centrale verdedigers van Zaandijk op om doeltreffend af te ronden. Hierna volgde nog een kans van Pirovano van SK die iets te enthousiast in het zijnet belandde. Het mooiste doelpunt viel echter in de blessuretijd. Pirovano pikte de bal op op het middenveld en van een afstand van 25 meter knalde hij de bal in de rechterkruising. Al met al een terechte overwinning van SK die daarmee zijn 3de plaats in de competitie verstevigde en Zaandijk terugverwees naar de middenmoot.
Foto: Jasper Lok

Leave a Reply