Rood Wit Zaanstad laat de Rijp ontsnappen

Zondag vierdeklasser RWZ ontmoette afgelopen zondag de nummer twee de Rijp. In de eerste helft maakte Rood Wit Zaanstad het De Rijp nog moeilijk op de `ongelijke` grasmat in Zaandam. Voor het doel van de Rijp keeper Jos Timmer ontstonden enkele keren hachelijke situaties door de slechte gesteldheid van het natuurgras. Mede doordat het vizier van de voorhoede van RWZ die niet altijd scherp stond, terwijl de individuele acties er regelmatig gevaarlijk uitzagen. Toch kreeg De Rijp voor rust diverse kansen. Na de rust vloeiden bij Rood-Wit Zaanstad steeds meer de krachten weg. Rond de 65ste minuut had de Rijp succes. In een moeilijke hoek schoot de spits door de benen van de keeper de 0-1 binnen. De Walvisvaarders maakten het zichzelf moeilijk door honderd procent kansen te missen. Uiteindelijk kwamen de gasten in de tweede helft op een 0-2 voorsprong en was er geen vuiltje meer aan de lucht. Conditioneel was de ploeg uit de Rijp een stuk sterker en dat was in de tweede helft doorslaggevend. Rood Wit Zaanstad kwam met slechts twee tegentreffers nog redelijk goed weg maar met wat meer lef had de ploeg van Kibaroglu het eerste punt na de winterstop kunnen pakken. De nummer twee van de competitie heeft veel blessure gevallen en treft volgende week met runner up Sporting Krommenie een taaie zaanse tegenstander. Rood Wit Zaanstad mag het dan opnieuw thuis proberen ditmaal tegen zvv Zaandijk dat afgelopen zondag met 4-1 bij Sporting Krommenie verloor.
Bij de club uit Zaandam staat een grote verandering op de agenda! Volgend seizoen zal de club namelijk gaan verhuizen naar Poelenburg en zal op het oude complex van Zilvermeeuwen worden gespeeld.
De club staat in de stijgers en trainer Faruk Kibaroglu verwacht dat er door de verhuizing wat teams en spelers bij zullen bijkomen.
De vereniging bevindt zich nu nog op de Sportlaan 3b in Zaandam tussen voetbalvereniging Zaanlandia en FC Zaandam in.
V.l.n.r. bestuursleden Raymond Frank (secretaris), Lemi Akın (penningmeester), Metin Aksoy (voorzitter), Sefa Yildirim, Ismail Onar en Dindar Topcu in de kantine. Boven een portret van de trots van de club, Besiktas-aanvoerder Oğuzhan Özyakup, die bij ZTS leerde voetballen. (Foto: Daan Ruijter / Rodi Media)

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl