Zaanlandia kan niet stunten bij koploper Jos/W

Het Amsterdamse Jos/Watergraafsmeer heeft de koppositie in de zondag eerste klasse verstevigd met een overwinning op Zaanlandia. Na een gelijkspel en een nederlaag in de afgelopen weken, sloeg het elftal van Cor ten Bosch op het eigen Sportpark Drieburg weer als vanouds toe: 4-0.
De bezoekers uit Zaandam bevinden zich in de onderste regionen van de ranglijst, maar daar was vandaag aan het begin van de wedstrijd niets van te merken. “We liepen een beetje achteruit,” aldus Ten Bosch, die zijn ploeg zag worstelen in de beginfase. De oefenmeester zag zijn elftal echter wel vier enorme kansen missen. De vijfde ‘honderdprocentkans’ ging er wel in: na 37 minuten zette Malcolm Esajas de 1-0 op het bord. Nog voor rust verdubbelde Raven Bergwijn de score, door een fraaie actie af te sluiten met een stift over de keeper.
Na de rust begon Zaanlandia toch weer wat terug te komen. Toch hoefde JOS/Watergraafsmeer niet lang te vrezen: een kleine tien minuten na de pauze kregen de Amsterdammers een penalty toegewezen na een handsbal van de bezoekers. Vanaf elf meter faalde Raymond Fafiani niet: 3-0. Het laatste woord was aan Reggie Schaap, die een goede wedstrijd speelde. Na een uur spelen zorgde hij met de vierde Amsterdamse treffer voor de eindstand: 4-0.
Foto’s: Harry Kho

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl