Wisselende resultaten voor zaalvoetbalteams

De Zaanstreek heeft vier officiële zaalvoetbalverenigingen uitkomend in de KNVB competitie. The Counters, FCZSW, FC Zaanstad, FC Kondo Budjang
The Counters en Zaalvoetbalvereniging FCZSW zijn bij elkaar in de poule ingedeeld en zijn spelnd in de 1e klasse. The Counters verloren afgelopen vrijdag met 1-7 van zvv Volendam 4 en verkeren in directe degradatienood. De ploeg van voorzitter Co Vredenburg bezet momenteel de 11e plek. FCZSW deed het in de uitwedstrijd in sporthal Ookmeer beter door titelkandidaat sv Parkstad 1 op 3-3 te houden. De club degradeerde vorig seizoen uit de hoofdklasse en mag dit seizoen blijven hopen op een play off plek.
Hetzelfde geldt voor de jongste vereniging FC Zaanstad. Spelend in de 2e klasse KNVB. Afgelopen vrijdag werd in Amsterdam tegen avv Zeeburgia 2 gespeeld en in Amsterdam werd met 3-4 gewonnen. Het bezet de riante derde plek en het lijkt zich op te mogen maken voor beslissingswedstrijden. Er is namelijk een flink gat met de nummer vier en vijf geslagen.
Meest historische en in het verleden hoogst spelende vereniging is FC Kondo Budjang. De club die twee seizoenen geleden nog in de eerste divisie speelde is uit elkaar gevallen en is daardoor afgedaald naar een veel lager, niet KNVB maar recreatief niveau.
Volgende week vrijdag 8 februari om 19.55 uur is de derby tussen the Counters en FCZSW in topsporthal de Koog op de Wezelstraat in Koog aan de Zaan.
Foto. FCZSW wordt teruggedrongen en houdt het speelveld klein op eigen helft tegen sv Parkstad

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl