OSV verliest met ruime cijfers van koploper Monnickendam

Zaterdag tweedeklasser OSV heeft op eigen veld met grote cijfers verloren van koploper Monnickendam. Voormalig HBOK-spits Kid Ronday was met een hattrick de grote man bij de bezoekers: 1-6.
In de eerste helft ging het nog gelijk op. Tom Pruim kreeg twee grote kansen op een openingstreffer, maar trof de paal en zag een strafschop gekeerd worden door OSV-doelman Yort Willems. De oud-keeper van Monnickendam hield de thuisploeg op de been. Kid Ronday stuitte meerdere keren op Willems, die ook nog hulp kreeg van het aluminium. Vijf minuten voor de rust moest de sluitpost alsnog zijn meerdere erkennen in Ronday: 0-1.
Na de pauze kreeg de ploeg van Ron van der Velde snel de 0-2 om de oren. Ook nu was Ronday de gevierde man. OSV ging op zoek naar de aansluitingstreffer, maar moest hiervoor veel ruimte in de rug weggeven. Dit zorgde voor kansen voor Monnickendam. Ronday voltooide zijn hattrick en de 0-3 bleek de nekslag voor de thuisploeg. Monnickendam had er nog geen genoeg van en liep zelfs uit naar 0-6. Twee treffers van Robin Schaaf en Donny Reugebrink zorgden voor de ruime voorsprong. Dat Jermaine Jeulink met een hard schot via de onderkant van de lat de 1-6 op het scorebord bracht, was slechts voor de eer.
Ondanks de ruime nederlaag wist Van der Velde toch een paar positieve punten te benoemen. “Het eerste halfuur waren wij beter. Monnickendam had moeite met ons. We wisten dat er geen echte keeper op doel stond (spits Milco Binken nam bij afwezigheid van de eerste doelman plaats onder de lat, red.) en de afspraak was dan ook om vanuit de tweede lijn schieten. Maar ik heb dat in de eerste helft nul keer gezien.” Volgens Van der Velde miste zijn ploeg in deze wedstrijd het gogme om een paar stappen terug te doen als het minder ging.
OSV is door de nederlaag naar de zevende plek gezakt. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.
foto; Kasper Spruijt

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl