Jong AZ ontvangt Cambuur maandag in Zaanstad

ZAANSTAD- Jong AZ neemt het maandag op het AFAS Trainingscomplex op tegen SC Cambuur. De ploeg van trainers Koen Stam en Michel Vonk is erop gebrand de bittere nasmaak van het duel bij Roda JC weg te spoelen. De aftrap is om 20:00 uur.
Cambuur staat na 22 speelronden op de achtste plaats in de Keuken Kampioen Divisie en is in 2019 nog ongeslagen. De ploeg van trainer René Hake speelde gelijk tegen titelkandidaten Sparta Rotterdam (3-3) en Go Ahead Eagles (1-1). Tussendoor werd met 0-1 gewonnen bij Helmond Sport. Jong AZ won eenmaal en verloor twee keer. Vooral de nederlaag bij Roda JC deed zeer. Na het 6-2 verlies in Kerkrade aast de ploeg op herstel.
Riante oefenzege
Jong AZ werkte woensdagavond al aan het vertrouwen in een oefenwedstrijd tegen Vitesse ’22. De Castricummers werden op het AFAS Trainingscomplex met 17-0 verslagen. De goals kwamen op naam van Kai Koreniuk (7), Jelle Duin (4), Mees Kaandorp (4), Peer Koopmeiners en Richard Sedlacek.
Friese transfers
Vlak voor het sluiten van de transfermarkt sloot Cambuur nog enkele deals. Donderdag werd zowel het vertrek van Mathias Schils naar het Belgische KMSK Deinze als het aantrekken van Matias Jones bekendgemaakt. Laatstgenoemde komt over van Atletico River Plate uit zijn geboorteland Uruguay. De 27-jarige aanvaller speelde eerder in Nederland bij FC Groningen en FC Emmen.
Penalty
Al vroeg in het seizoen reisde Jong AZ naar Leeuwarden voor het eerste treffen met Cambuur. De ploeg van René Hake kwam op voorsprong door een goal van Justin Mathieu en zag de bezoekers laat in de wedstrijd op gelijke hoogte komen via een benutte penalty van Ferdy Druijf. De beloftenploeg ging echter alsnog met lege handen naar huis, want direct na de 1-1 maakte Karim Rossi er 2-1 van.
Arbitraal kwartet
Het duel in Zaanstad staat onder leiding van Luca Cantineau. De 24-jarige scheidsrechter uit Voorburg wordt geassisteerd door Ralf van Vlokhoven en Joey Waleveld. Jesse Rozendal is de vierde official.
Seizoenkaart
Maandag niet aanwezig bij het treffen tussen Jong AZ en Cambuur? Het duel is ook te volgen via het Twitter-account van AZ. Kaarten zijn te koop op het AFAS Trainingscomplex en kosten € 5. Ook is er de mogelijkheid tot aanschaf van een Seizoenkaart. Voor € 25 bezoek je alle thuisduels van Jong

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl