ZCFC komt in 90e minuut met de schrik vrij

Nadat de grootste pechvogel van de dag Joël Sillooy, de laatste man van ZCFC, die zijn elftal in strijd voorging, per brancard van het veld ging met een waarschijnlijk pittige enkelblessure, en ZCFC met tien man verder moest, leek een nederlaag onvermijdelijk. Tegenstander de Dijk had daarvoor de 3-2 gemaakt. Maar invaller Brian Meijer wist met een fraaie kopbal in de 90e minuut een gelijkspel af te dwingen. Daarvoor was er sprake geweest van een boeiend duel met veel strijd en weinig echt goed lopende combinaties. ZCFC wist voor rust de 1-0 te maken dankzij Marijn Esman, maar ZCFC gaf de voorsprong in de laatste minuut voor rust weer weg. Het was een kopbal van de Dijk die langzaam over onze doelman verdween. Nooit lekker zo vlak voor rust, omdat ZCFC voor rust toch kansen heeft gehad op meer doelpunten, maar in de 2e helft had de Dijk de betere kansen. Het werd 2-1 en gelukkig wist Miel Honig door een goed inloopactie een trap van de keeper te pareren, waarna de bal in het doel verdween. De Dijk wist op 3-2 te komen, na een mooi schot, en dus toch nog de 3-3. Een terechte uitslag omdat de beide ploegen elkaar verder niet veel ontlopen.
ZCFC speelde met Remco van Dijk in het doel, achter Bruce Harrens, Rutger de Vos, Joël Sillooy, en Brian Munscher, midden Miel Honig, Björn Keetbaas, en Marijn Esman, en voor Ruben Wooldrik, Jesse Knibbe en Jens Winkel. Na rust viel Pattrick Pieters in voor Bruce. En in de 2e helft vielen Marouane en Brian Meijer in.
Volgende week speelt ZCFC de uitwedstrijd tegen PSZ. De club speelt inmiddels op de velden van RCZ dus kunnen de supporters van het Zaanse oranje op de fiets de derby komen bezoekn.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl