Telstar afgetroefd door MVV in Maastricht

Telstar heeft geen moment de indruk gemaakt om met een zege huiswaarts te keren. MVV Maastricht speelde ook niet groots maar sleepte met een 2-0 zege de drie punten in de wacht.
Telstar was de laatste twee weken op de transfermarkt actief. Jeroen Houwen (Vitesse), Kaloudis Lemonis (Doxa Drama), Facundo Lescano (Potenza SC), Kyle Scott (Chelsea FC) en Ryan Seager (Yeovil Town FC) verlieten tijdens de winterstop Velsen-Zuid om hun geluk elders te beproeven. Ahmad Mendes Moreira (FC Groningen, aanvaller), Nick Plomper (FC Groningen, keeper) en Karim Rossi (SC Cambuur, spits) kwamen de Velsense gelederen versterken. Ook MVV Maastricht heeft zijn slag op de transfermarkt geslagen. Jordy Croux maakt op huurbasis de overstap van Willem II naar de Sterrendragers. Net als Karim Rossi is hij nog niet speelgerechtigd.
De wedstrijd was net geen zestig tellen onderweg toen Telstar al tegen een 1-0 achterstand aankeek. Maxime Gunst kon ongehinderd de bal voorzetten. Anthony van den Hurk troefde in de lucht Donny van Iperen af. De aanvoerder kopte de bal achter Wesley Zonneveld: 1-0. Telstar was in de 16e minuut voor de eerste keer in het vijandelijke strafschopgebied te vinden. De bal uit een vrije trap van Ahmad Mendes Moreira werd hoog de zestien ingeschoten. Toine van Huizen werd wegens buitenspel teruggefloten voordat hij de bal kon beroeren. Elf minuten later was Ahmad Mendes Moreira dicht bij de gelijkmaker. De Groninger huurling kopte de bal recht in de handschoenen van keeper Koopmans. Vlak voor rust had Telstar alle geluk van de wereld dat het geen 2-0 werd. Anthony van den Hurk draaide weg bij zijn directe tegenstander Donny van Iperen. De weg naar het doel van Wesley Zonneveld lag open. Gelukkig voor de Telstar aanhangers schoot hij de bal naast.
Na rust met de niet geheel fitte Adham El Idrissi voor Rodny Lopes Cabral begon Telstar goed. Deze invaller was in de 52e minuut dicht bij de gelijkmaker. Hij zette aan voor een solo, passeerde een mannetje of vier of vijf en schoot toen het leer op doel. Doelman Luuk Koopmans stond er bij en keek er naar. De bal belandde buiten zijn bereik op de paal. Negen minuten later probeerde Terell Ondaan het ook van afstand. Zijn gekrulde schot vloog naast. Even later was het aan de andere kant van het speelveld wel raak. Uit een corner kopte Anthony van den Hurk weer raak: 2-0. Vrijwel direct na deze treffer kreeg Telstar in de persoon van Dylan Mertens en Ahmad Mendes Moreira een tweetal kansen op de aansluitingstreffer. Het geluk zat niet aan hun zijde. In het laatste deel van dit duel kregen beide teams nog een aantal kansen op een doelpunt. De mooiste kansen waren voor Telstar, maar Dylan Mertens en Adham El Idrissi strandden op Luuk Koopmans. Na 92 minuten vond scheidsrechter Van Herk het welletjes en floot hij voor het einde van een voor Telstar teleurstellende wedstrijd.
STATISTIEKEN
Opstellingen
MVV Maastricht: 1. Luuk Koopmans, 3. Dimitri Lavelée, 4. Shermar Martina, 5. Maxime Gunst, 8. Joshua Holtby (71e min. 19. Tuur Houben), 9. Anthony van den Hurk, 11. Joeri Schroijen, 14. Jérôme Deom, 16. Koen Kostons, 20. Marnick Vermijl (82e min. 25. Hawbir Moustafa) en 21. Shermaine Martina (77e min. 17. Luc Mares).
Wel op de bank maar niet gespeeld:
7. Asumah Abubakari, 12. Lars van Meurs, 13. Pieter Nys, 23. Gilles Deusings, 24. Dogan Golpek en 31. Xavier Mbuyamba.
Telstar: 20. Wesley Zonneveld, 2. Rodny Lopes Cabral (46e min. 34. Adham El Idrissi), 3. Donny van Iperen, 5. Elso Brito, 6. Frank Korpershoek (77e min. 18. Darren Rosheuvel), 8. Senne Lynen, 10. Ahmad Mendes Moreira, 11. Shaquill Sno, 15. Anass Najah (59e min. 7. Dylan Mertens), 21. Toine van Huizen en 77. Terell Ondaan.
Wel op de bank maar niet gespeeld: 4. Jasper van Heertum, 14. Danny van Haaren, 16. Nick Plomper, 23. Kick Groot, 25. Sven van der Maaten, 29. Sven van Doorm en 30. Melle Springer.
Arbitrage scheidsrechter: de heer F.A. van Herk assistent-scheidsrechters: de heren D. Frijn en M.H. Kucukerbir vierde official: de heer T. Voncken
Scoreverloop
1e min. 1-0 Anthony van den Hurk 61e min.
2-0 Anthony van den Hurk
Gele kaart 27e min. Frank Korpershoek 32e min. Dimitri Lavelée
Toeschouwers 4.200 bron:sctelstar.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl