Laatste voorzitter Q.S.C Fred Wouda overleden

De achtbaan waarin Fortuna-Wormerveer erelid Fred Wouda terecht was geraakt is vanmorgen gister ochtend abrupt tot stilstand gekomen zo lazen wij op de website van Fortuna Wormerveer. Fred Wouda is op 71 jarige leeftijd overleden. De strijd die hij vol overtuiging wilde aangaan is helaas van heel korte duur geweest.
Allereerst is het verlies enorm groot voor zijn vrouw Diny en overige familieleden. Wij wensen hen dan ook alle sterkte toe om dit allemaal te verwerken.
Voor de vereniging Fortuna Wormerveer is het net zo klap. Wie Fortuna zei kwam haast als vanzelf op Fred Wouda. Als laatste voorzitter van het zelfstandige Q.S.C stapte hij opgewekt en gemotiveerd de fusie Fortuna Wormerveer in. Vanaf 2003 heeft hij zich enorm gemanifesteerd op velerlei gebied. Want als er toch één handig was….juist ja FRED!
Zijn eigen sportieve loopbaan kenmerkte zich door een grote aanleg waar het de schaatssport betrof. Als voetballer beleefde hij veel plezier maar wist hij dat hij niet het grootste talent van QSC was.
Op het gebied van gebouwen- en accommodatiebeheer was hij goud waard voor onze vereniging. Natuurlijk had ook Fred zijn nukken. Want als iemand zijn idee niet begreep of ondersteunde kon hij wel eens brommen.Zijn hoofd vol ideeën en praktische kennis maakte dat hij nergens zijn hand voor omdraaide. Zijn hulp beperkte zich niet alleen tot de club. Ook anderen liet hij profiteren van zijn kennis.
Ook Fred zag zich wel eens voor een moeilijke klus geplaatst. Hoe karakteristiek was dan zijn pose om even rustig zittend, lurkend aan een sigaar, even zijn gedachten te ordenen. Steevast leverde dat de z.g. witte rook op. Hij was ook de trotse chauffeur van de kampioenskar, bevlogen man waar het ging om de arbitrage en groot supporter van de sportieve prestaties. Om die reden was hij ook regelmatig bij SVA te vinden waar zijn kleinzoons voetballen.
Bron en foto: Fortuna-wormerveer.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl