FC Volendam thuis gelijk tegen Sparta

Vanmorgen vroeg was het nog een witte wereld in het KRAS Stadion in Volendam. De gedachten gingen terug naar een aantal seizoenen geleden toen ook FC Volendam-Sparta Rotterdam op het programma stond. De wereld kleurde toen ook wit en die wedstrijd werd onder lachwekkende toestanden gespeeld. Gedurende de dag regende de sneeuw echter weg afgelopen vrijdag. Zodoende kon er op een groene mat gespeeld worden. Bij FC Volendam startte Marco Tol weer in de basis, nadat hij maandag bij Jong Ajax zijn rentree maakte. Ties Evers verdween hierdoor naar de reservebank.
Er stonden 128 seconden op de klok toen de bal al achter Jordi van Stappershoef lag. Laros Duarte haalde uit en zijn schot werd door een Volendams been dusdanig getoucheerd dat de bal binnen zeilde: 0-1. In de 15e minuut was een poging van Robin Schouten het eerste wapenfeit van FC Volendam. Het Andere Oranje had het zwaar met het goed georganiseerde Sparta, dat via Halil Dervisoglu na een half uur de vuisten van van Stappershoef testte.
FC Volendam bleef het team dat het meeste aan de bal was, maar het stuitte telkens op de Rotterdamse defensie. Vlak voor rust werd het uit het niets 0-2. Abdou Harroui kopte uit een corner over de Volendamse goalie heen. Een domper voor het jonge team van trainer Hans de Koning.
Sparta was na rust het sterkere team. Met een aantal fijne steekpassjes probeerden de middenvelders de Spartaanse spitsen in stelling te brengen, maar daar zaten telkens Volendammers benen, of de handen van van Stappershoef tussen. Met de snelle Martijn Kaars in plaats van Dani van der Moot probeerde de Volendammer staf meer diepgang te verkrijgen.
Dat betekende ook dat er achterin ruimte werd weggegeven. Lars Veldwijk schoot na 67 minuten uit de draai hard op de lat boven van Stappershoef. Paul Kok kwam ondertussen Boy Deul als breekijzer in de spits vervangen. Alles of niets dus voor FC Volendam. Mohamed Betti, die onlangs zijn contract verlengde, probeerde het een kwartier voor tijd van afstand. Keeper Kortsmit redde echter.
Met Rodney Antwi voor diezelfde Betti probeerde FC Volendam de bakens nogmaals te verzetten. En dat lukte direct! Met een zeer fraaie individuele actie prikte de linkerspits binnen: 1-2. Sterker nog: na 86 minuten was het 2-2. Kevin Visser pikte de bal op de zestien meter op en beukte de bal achter Kortsmit. De toeschouwers konden hun ogen niet geloven. FC Volendam sleepte een punt uit het vuur. Een enorm knappe prestatie tegen een sterk Sparta.
‘3 0-1 Laros Duarte
‘44 0-2 Abdou Harroui
‘78 1-2 Rodney Antwi
‘84 2-2 Kevin Visser
Opstelling Fc Volendam: Jordi van Stappershoef, Robin Schouten, Marco Tol, Darryl Baly, Mohamed Betti (‘77 Rodney Antwi), Kevin Visser, Jari Vlak, Boy Deul (70 Paul Kok), Nick Doodeman, Dani van der Moot (‘57 Martijn Kaars), Anthony Berenstein
bron:fcvolendam.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl