FC Zaandam maakt het zichzelf onnodig moeilijk

FC Zaandam maakt het zichzelf onnodig moeilijk maar winnen wederom van FC Blauw Wit/Beursbengels
Deze week waren de weersvoorspellingen vanuit de KNMI ook niet gunstig. Echter geen enkel sneeuwlaagje bedekten onze gras en kunstgrasvelden. Dus hoop doet leven! Het veld was bespeelbaar maar lag er slecht bij.Vandaag gelijk weer een knaller van een wedstrijd voor coach Miel Mans, thuis tegen Blauw Wit Beursbengels. De uitwedstijd en waarschijnlijk beste wedstrijd van FC Zaandam tot nu toe, wisten de Zaandammers te winnen met 1-3. De Amsterdammers zullen zeker weten met revanche gevoelens naar Zaandam zijn afgereisd!
Vandaag benieuwd hoe de kust gras voetballers van Blauw Wit het vandaag afbrengen op het zware gras hoofdveld van FC Zaandam.
Na krap 4 minuten op de teller had de thuisclub al op een 1-0 voorsprong moeten staan nadat Serdar Öztürk alleen voor de keeper de bal hoog over het doel schoot. FC Zaandam bleef de betere ploeg in de 1e helft en het wachten was op de voorsprong. De van een blessure teruggekeerde Erkan Guzhan was ook dichtbij de 1-0 maar zijn inzet verdween via het been van de verdediger van Blauw Wit centimeters naast het doel. Attentie was er zeker ook toen Serdar via een vrije trap snoeihard net naast het doel schoot van Blauw Wit. Maar wat een enorme uithaal was dat! Na een prima aanval was het eindelijk de dik verdiende voorsprong voor FC Zaandam. Het afmaken van Serdar van deze aanval was weer van grote schoonheid. 1-0. Kort daarop wederom een enorme kans voor FC Zaandam. Mounir Raji ging alleen op de keeper af en zag Zino Hartgers er nog beter voorstaan. Hartgers mikte precies op de voeten van de keeper die zo redding kon brengen. Maar deze bal had er echt wel in moeten zitten. Twee minuten later wederom dezelfde hoofdrolspelers, nu was het Hartgers die met een prima actie aflegde op Mounir die de bal prima inschoot en FC Zaandam op een comfortabele 2-0 zetten. Zowaar een speldenprikje van de bezoekers uit Amsterdam die eigenlijk weinig lieten zien.
Een gevaarlijke vrije trap ging een metertje over het doel van Sem Bolt. Wat een geklungel achterin in de eindfase van de 1e helft bij FC Blauw Wit/B en het lukte FC Zaandam maar niet ruimer afstand te nemen van de tegenstander. In de slot minuten was er nog even wat te genieten in de verder koude en kille atmosfeer. Serdar kon bijna genieten van zijn 2e doelpunt maar de bal ging ook nu centimeters naast het doel! 2-0 ruststand.
Na de thee waren de bezoekers nog steeds niet overtuigd van het belang van deze wedstrijd. Wederom geklungel achterin en stond Serdar oog in oog met de keeper van FC Blauw Wit/B die redding kon brengen. FC Zaandam beloonde zich niet met een ruimere voorsprong. Het doelpunt van het seizoen had zomaar kunnen vallen in de 60e minuut, wat een geweldige aanval wederom van de thuisclub.
De aanvallende actie van Brian Klein Reesink was als linkerverdediger al indrukwekkend, zijn voorzet op de achterlijn bereikte Serdar die de bal op zijn pantoffel nam. De keeper heeft waarschijnlijk alleen het geluid van de bal gehoord maar helaas voor Serdar vloog de bal over het doel!
Gek genoeg met twee verse krachten bij Blauw Wit gingen wij meer achterover leunen en kregen de bezoekers wat kansjes op de aansluitingstreffer. Deze kwam weliswaar in de 75e minuut uit het niets! 2-1 door Erwin Smajic. De counters van FC Zaandam waren levensgevaarlijk, gescoord werd er niet meer.
bijschrift: Mounir Raji scoort de 2-0 in de 26e minuut.
Foto; Sinan Ozel, tekst: Hennie van den Berg

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl