JOGG-regio Noord-Holland en GGD Hollands Noorden sluiten zich aan bij de Rabo AZ Foodtour

31-01-2019 Alkmaar/Zaanstreek
De lancering van de Rabo AZ Foodtour vorig jaar is niet onopgemerkt gebleven. Het nieuwe compleet interactieve lesprogramma voor groepen 7/8 waarin voedsel en gezonde voeding centraal staat is een groot succes. Vier Noord-Hollandse Rabobanken ontwikkelden dit samen met AZ Alkmaar en Greenport NHN. En nu sluiten zes gemeenten van JOGG- regio Noord-Holland en GGD Hollands Noorden zich aan, zo maakte Robert Eenhoorn, Algemeen directeur AZ, woensdag 30 januari tijdens de bijeenkomst NL Vitaal bekend.
Ieder kind heeft het recht om gezond op te groeien
“We vinden het een prachtige aanvulling op de bestaande samenwerking,” vertelt Eenhoorn. “JOGG-regio Noord-Holland en GGD Hollands Noorden zetten zich in voor een samenleving waarin kinderen en jongeren leren, wonen, werken en spelen in een omgeving waarin gezond leven leuk en makkelijk is. En dat is ook precies wat we met de Rabo AZ Foodtour willen; op een leuke manier vertellen over een actueel voedsel- of gezondheidsthema.” Bob van der Hout, directeur Food & Agri bij de Rabobank vult aan: “Met filmpjes van AZ-spelers, trainers en voedingsdeskundigen wordt de lesstof aan de klas gepresenteerd. Vervolgens voeren de leerlingen de opdrachten uit, vastgelegd in vlogs, waarmee ze kans maken op een Foodclinic bij AZ. En door de samenwerking met JOGG en de GGD kunnen we het lesprogramma inhoudelijk nog sterker maken.”
Bundeling van krachten
Anja Lems, JOGG-regisseur: “JOGG is een netwerkorganisatie. Samen met gemeenten, landelijke en lokale professionals, private partijen en maatschappelijke organisaties maken ze de omgeving letterlijk weer gezonder door de thema’s Drinkwater, Gratis Bewegen en Groente uit te rollen op basisscholen. Deze thema’s sluiten mooi aan bij de Rabo AZ Foodtour en daarom is er contact gezocht met AZ, Rabobank en Greenport.” Esther Kleine Deters, adviseur Gezondheidsbevordering van de GGD vertelt verder. “De GGD heeft diverse programma’s om gezond gedrag te stimuleren bij de inwoners van Noord-Holland Noord waarbij wordt samengewerkt met andere gezondheids- en welzijnsinstellingen. Voorbeelden hiervan zijn JOGG en de Gezonde School aanpak. De GGD kan scholen helpen om de Rabo AZ Foodtour en de JOGG activiteiten onderdeel uit te laten maken van een integrale en structurele aanpak waarmee scholen een Gezonde School kunnen worden. Dat is toch hartstikke mooi!”
Meer weten over de Rabo AZ Foodtour? Ga naar www.raboazfoodtour.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl