Walking Football toernooi in Zaandamse wijk Poelenburg

Voetballende bewoners van 55-plus uit Poelenburg en Peldersveld nemen het op zondag 17 februari om 10:00 uur op tegen oud-internationals. Dat gebeurt tijdens het `Walking Football` Toernooi.
Die vorm van voetal is zeer geschikt voor spelers op leeftijd want rennen op deze leeftijd is er niet bij. De voetballers `lopen`gewoon en laten de bal het werk doen. De sterren van weleer nemen het op tegen wijkbewoners. Het idee komt van Mesut Eslik, voetbalmakelaar en woonachtig in de Zaandamse wijk Poelenburg. De naam geeft al aan dat flitsende sprintjes niet van de spelers verwacht hoeven worden, maar ondanks het wat bedaardere tempo is het plezier van de spelers en de toeschouwers altijd groot. Het toernooi start om 10:00 en duurt tot 14:00 uur in de sporthal Zaanstad Zuid aan de Weer 26 in Zaandam. Er is plek voor ongeveer vijftig `bewoners`. Zij kunnen zich op de dag zelf individuell aanmelden, de teams worden op de dag zelf gevormd. De bedoeling is namelijk dat mensen met verschillende achtergronden elkaar op deze ochtend in een ontspannen en sportieve omgeving ontmoeten. Een van de oud internationals is Mister Ajax Sjaak Swart.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl