vv Assendelft rekent af met SV Beemster

Het tweede gedeelte van het seizoen 2018/2019 leverde de mannen van trainer Alex Geernaert in de rol van hoofdtrainer bij vv Assendelft afgelopen zondag een prima prestatie tegen sv Beemster. Op een goed bespeeldbaar veld werd er in een kwartier tijd werd er afgerekend met de beemsterlingen. De assendelvers boekten een overtuigende 2-0 thuisoverwinning. Al in de tweede minuut scoorde Mark de Vries na een assist van Jesse Schleeper de 1-0. Dezelfde hoofdrolspelers verdubbelden de score na een kwartier en ditmaal was het Schleeper die het doelpunt op zijn naam mocht zetten. Na een lastige trainingsweek waarin het door de weersomstandigheden lastig trainen was wist de ploeg tijdig dat er afgelopen zondag gewoon gevoetbald kon worden. Doordat het achterin goed stond en de ploeg aanvallend voldoende kansen wist te creëren hoefde de ploeg zich geen moment zorgen te maken in een verkeerde afloop. Aankomende zondag treft vv Assendelft de groote koogse in Koog aan de Zaan. Een beladen derby waarin Assendelft bij winst over de kogers heen kunnen gaan. Geernaerts zelf voetbalde jaren lang in de jeugd bij KFC waardoor het voor de trainer een bijzondere wedstrijd is. Al bijna 20 jaar is hij docent lichamelijke opvoeding op het Compaen in Zaandam. Tegelijkertijd is hij begonnen met het trainen van jeugdelftallen. Het aantal teams dat onder zijn leiding heeft gestaan is inmiddels uitgegroeid tot een zeer indrukwekkende lijst met daarop namen als KFC, FC Volendam (D en B junioren), Ajax (E pupillen), Aspire Academy in Qatar en FC Utrecht (A junioren).In het vorig seizoen 2017/2018 werd hij voor de eerste keer in zijn carrière coach van een seniorenteam bij vvv Westzaan. Geernaerts’ sterke punten zijn ontwikkelen van een duidelijke speelwijze, teambuilding en verfrissend voetbal. In Assendelft-Zuid is voor hem nog steeds een mooie kans om zijn capaciteiten in één van de hoogste klassen verder uit te bouwen.
Het Bestuur van vv Assendelft is nog steeds uitermate content met de trainer en ziet de samenwerking met Geernaert nog steeds positief tegemoet. Er wordt dan ook reikhalzend naar de derby van aankomende zondag tegen KFC uitgekeken.
zondag 27 januari vv Assendelft-sv Beemster 2-0
Doelpunten: M.de Vries, J. Schleeper
Foto; vv Assendelft

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl